התייעצות

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

02/11/2004 | 16:14 | מאת: אודליה

שלום, מצאו אצלי כליה גדולה יחסית. נשלחתי לאולטראסאונד כליות ודרכי שתן שלא הראה כל ממצא פתלוגי- לא אבנים ולא כל דבר אחר ,רק באמת שהכליה גדולה יותר.( ורשום שפרנכימת 2 הכליות תקינות). הרופא אמר לי שזה יכול להיות מולד, אבל עדיין שלח אותי לביצוע בדיקת IVP . זה היה לפני חודש בערך.. ואני מוצאת את עצמי כל הזמן דוחה את ביצוע הבדיקה. אין לי כאבים במותניים ולא צריבה או בעיה בשתן ולא כלום - נמצא שהכליה גדולה כממצא שולי של בדיקה שעשיתי עקב כאבים בצלעות בכלל.. שאלתי היא- האם אפשר לוותר על הבדיקה ולעשות עוד אולטראסאונד בעוד חודשים או משהו? האם זה מסוכן לדחות את הבדיקה? אם היה חס וחלילה משהו מפחיד, לא היו רואים באולטראסאונד? מה ניתן לראות בIVP שלא רואים באולטראסאונד? אודה להתייחסות, פשוט ממש לא בא לי על הבדיקה הזאת(שיזריקו לי יוד, פחד אלוהים) תודה רבה.

שלום בדיקת אולטרהסאונד מאד מהימנה ואין הרבה תוספת בבדיקת IVP פרט לנושא התפקוד. אם אין לך תלונות כלל -ותיפקודי כליה תקינים -לא הייתי עושה דבר פרט לבקורת אולטרהסאונד בעוד מס חודשים. דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת