בדיקת דם

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

04/11/2004 | 16:38 | מאת: רונית

בני בן שנה וחודש, ב- 12/10 הוא קיבל את החיסון אדמת-חצבת-חזרת ושבוע לאחר מכן הופיעה פריחה וחום שנמשך מספר ימים. אתמול הופיע חום גבוה בצהריים, ובבדיקה הרופא מצא ציסטה - בליטה לבנה בגרון. היום עשינו לילד בדיקת דם, בדיקת שתן ומשטח גרון, והתקבלו תוצאות חלקיות. נראה לי שהתוצאות לא תקינות - אנא שימו לב ללימפוציטים, מונוקוציטים, המוגלובין ותוצאות נוספות שאינן בטווח. אני מצרפת את תוצאות בדיקת הדם מה משמעות התוצאות? האם נדרשות בדיקות נוספות? האם זה קשור לחיסון המשולש? תודה -------------------------------------------------------------------------------- שם הבדיקה | תוצאות הבדיקה | יחידות | גבול תחתון (-----*-----) גבול עליון | -------------------------------------------------------------------------------- המטולוגיה- ספירת דם - מכשיר -------------------------------------------------------------------------------- WBC-Leucocytes | 14.8 | 10*3/micl | 6 (--------*--) 17.5 | RBC-Red Blood Cells | 4.63 | 10*6/micl | 3.9 (-----*-----) 5.5 | Hemoglobin | 11.9 | g/dl | 11.1 (---*-------) 14.1 | Hematocrit | 35.7 | % | 28 (----*------) 50 | MCV-Mean Cell Volume | 77.1 | fl | 68 (---*-------) 100 | MCH-Mean Cell Hemoglobin | 25.7 | pg/cell | 24 (--*--------) 35 | MCHC-M.Cell Hb cont. | 33.3 | pg/cell | 32 (---*-------) 37 | RDW-Red Cell Distri.Width | 14.8 | % | 11.6 (---------*-) 15 | Platelets | 369 | 10*3/micl | 150 (-------*---) 450 | MPV-Mean Platelet Volume | 10.8 | mic*3 | 8 (-------*---) 12 | Neutrophils % | 44.1 | % | 17 (---------*-) 48 | Lymphocytes % | 38.7 | % | 67 * (-----------) 77 | Monocytes % | 14.6 | % | 3 (-----------) * 13 | Eosinophils % | 1.4 | % | 0 (-----*-----) 3 | Basophils % | 1.2 | % | 0 (-----------) * 1 | Neutrophils # | 6.5 | # | 1 (-------*---) 8.5 | Lymphocytes # | 5.7 | # | 4 (--*--------) 13.5 | Monocytes # | 2.2 | # | 0.6 (-----------) * 1 | Eosinophils # | 0.2 | # | 0.3 * (-----------) 0.5 | Basophils # | 0.2 | # | 0 (----------*) 0.2 | -------------------------------------------------------------------------------- המטולוגיה- מורפולוגיה -------------------------------------------------------------------------------- Coulter Remarks . Platelet Clumps דיפרנציאל אומת מיקרוסקופית

שלום את חיבבת להתייעץ עם רופא ילדים -ולא עם רופא פנימי . דר דיין

19/01/2005 | 21:12 | מאת: אלי

שלום, לפני שבועיים ביצעתי בדיקת דם כולל PTT ,נמצא שתוצאת Lymphocytes היא 43.7 שאר תוצאות הבדיקה היו טובות.לא אובחנה אצלי דלקת או מחלה כלשהי מה שמאפיין את הספירה הגבוה של כדוריות הדם הלבנות,השאלה שלי מה הגורם לרמה גבוה של Lymphocytes ואיך אני יכול לשפר או לאזן את התוצאה לגבולות הנורמהו האם אני אמור לבצע בדיקות נוספות? גילי 40 ואני אדם לא מעשן ,ללא משקל עודף,ולא מרבה בפעילות גופנית. אגב לפני שלושה חודשים התוצאה הייתה גבוה יותר 44.6 אשמח לשמוע את חוות דעתכם בנושא. תודה,

06/03/2005 | 18:06 | מאת: שמעון

שלום ד"ר בבדיקת דם ה- MPV שלי 12.6 כשהגבול העליון הוא 12 בבדיקה קודמת מלפני חצי שנה זה היה 12.4 ואילו שנה קודם היה 12.1 כל שאר הבדיקות תקינות. האם יש מקום לדאגה?

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת