סרקוידוזיס

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

05/11/2004 | 09:15 | מאת: רונית

שלום רב! שמי רונית ואובחנה אצלי מחלת הסרקוידוזיס במצב מתקדם , כאשר ישנה התפשטות לכבד ובטחול ,צילום הריאות נראה ממש לא טוב (דרגה 3). יש לציין שבדיקת תפקודי הריאה טובים ואין לי את כל התופעות שאמורים להיות, מלבד שיעול שהחל באחרונה. מה דעתך? האם משאף שנקרא סרטייד דיסקוס מינון 500 מ"ג יעזור? יש לי חשש רב מסטרואידים.....והבנתי שהם לא מרפאים אלא עוזרים לסימטומים. תודה מראש לתגובתך. רונית

שלום את סובלת ממחלת רקמת חיבור בעלת אופי אוטואימוני.הרקע למחלה אינו ברור -ולכן לא קים טיפול ספציפי אלא רק טיפול סימפטומטי-מצב שהוא די שכיח בתחום הרפואה הפנימית. זהו המצב ואין לך כל ברירה לצערי אלא רק לטפל בסימפטומים השונים בהתאם להתהוותם. המשאף שתיארת אמור לסייע בבעיות במערכת הנשימה-ואם אין לך קוצר נשימה אין מה לטפל בשלב זה במשאף. דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת