צורת אבחנה לרפלוקס וצורת טיפול

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

13/11/2004 | 19:33 | מאת: שאול

האם רפלוקס ניתן לאיבחון רק עי בדיקות לא נעימות או לקיחת כדור לוסק למשך חודש ולראות אם זה מונע את התופעה? יש לי דקירה קצרה קלה שנמשכת שניה בלבד ונפסקת וזה קורה בממוצע פעם ביום. אם זה מרפלוקס זה תמיד חייב להיות קשור לארוחה? ואם כן כמה זמן אחרי הארוחה לכל היותר? האם יש לזה תשובה ברפואה משלימה? זה לא מתרחש בלילה. בתודה

שלום האבחנה של ריפלוקס נעשית לפי סיפור קליני בדיקות עזר ותגובה לטיפול-לא תמיד יש את כל המטריה. כדי לעשות אבחנה די מספיק סיפור קליני ותגובה לטיפול. לציין שמאחר ומדובר בנזק אורגני פונקציונלי-רוב המקרים לא נפתרים לגמרי בטיפול ויש צורך בטיפולים חוזרים. דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת