בלוטת הטריס

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

16/11/2004 | 10:33 | מאת: לילי

שלום לך ד"ר יוסף דיין גילו לי בעיה בבלוטת הטריס בפעילות יתר לפני כחצי שנה. אני עדיין בתהליך ריפוי. ע"י כדורים כרגע הבלוטה פחות או יותר התאזנה רציתי לברר אם זה יכול לפגוע בניסיון להכנס להריון או שאין קשר בין הטיפול בבלוטה להריון

שלום תד משמעית יש קשר לכניסה להריון!!! התיעצי בהקדם עם רופא. דר דיין

13/02/2005 | 20:37 | מאת: nataly

שלום לכולם, אני בת 18 ומעוניינת לדעת מהי בלוטת הטריס? כיצד להתייחס באם היא נפוחה? על מה היא משפיעה וכמה חמורה היא? מה גורם לשינויים בתפקוד שלה? תודה רבה

13/02/2005 | 21:01 | מאת: שרית

שלום ד"ר דיין, עקב כאבים בגרון הלכתי לבדיקה שיגרתית אצל רופאת משפחה, אמנם נתגלה לי כי הגרון אדום ובלוטת הטריס נפוחה במקצת. האם הנפיחות מעידה על בעיה בבלוטת הטריס או שמא יכול להיות כי אני בסך הכל עם כאבי גרון שיכולים בעזרת אנטיביוטיקה (כפי שנתנה לי הרופאה בינתיים למעקב - רפיפאן למשך שבוע), לעבור..ולחזור לתקינות. בתודה מראש על התייחסותך, שרית.

07/03/2005 | 17:29 | מאת: דרור

ד"ר יוסף דיין שלום רב, בעקבות תלונה על כאבי גרון נשלחה אחותי לבדיקה (אולטראסאונד) ונמצא כי שתי אונות בלוטת הטריס מוגדלות במידה קלה,מרקמה בלתי הומוגנית מגורגר עם מספר רב של איזורים היפואקוגניים קטנטנים עד לקוטר 0.4]CM[ . רופא המשפחה אמר כי לפי הסימנים ובדיקות הדם מדובר בפעילות יתר של בלוטת הטריס. לבקשתו היא תבצע בדיקות נוספות,נוגדנים(בדיקת דם) ומיפוי של הבלוטה. מהי פעילות יתר של בלוטת הטריס ממה היא נובעת ומה השלחותיה. אודה לך על תשובתך בכבוד רב דרור

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת