הסתיידות ורידים ברגלים

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

23/11/2004 | 23:03 | מאת: גילה

לד"ר יוסף דיין שלום, אמא שלי בת 66 סובלות מיתר לחץ דם גבוה ואוסטיופורוזיס, בשנה האחרונה קשה לה מאוד ללכת ולעיתים רגליה מתעוותות ,רופא אורטופד אמר לנו שכנראה יש הסתיידות בורידים ברגלים ולכן לא זורם מספיק דם לרגליים ,(כרגע לחץ הדם מאוזן ע"י טיפול תרופתי) אנו לא יודעים לאיזה רופא ניתן לפנות ע"מ לנסות להקל עליה ולעזור לה. אודה לך מאוד באם תוכל ליעץ לנו . גילה

שלום לפי התיאור נראה שהבעיה בעורקי הרגלים-אולי מישני לבעיה בוורידים. יש מקום לבצע אקו-דופלר של עורקי הרגלים ,לבירור הפרעה בזרימה -ולאור התשובה נחליט הלאה. דר דיין

04/04/2005 | 12:37 | מאת: רונית

אני בת 35, יש לי זרימת דם חלשה ברגליים ובידיים, אך התופעה הזו אינה משפיעה על התפקוד היום יומי שלי (פרט לכפות ידיים ורגליים קרות). הלכתי לרופא עור בכדי שיבדוק לי מעין "גולה" קטנה (שאינה בולטת חיצונית) ברגל ימין. הוא טען כי הנ"ל הסתיידות ורידים. לדבריו אין לי ממה לחשוש. האם אכן כך? ממה הנ"ל נובע? (פרט לגוש עצמו אינני חשה בתופעה מיוחדת אחרת).

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת