נשירת שיער

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

26/11/2004 | 21:55 | מאת: איילה

אני רוצה להעלות בעיה, שלמרות שחקרתי עליה באינטרנט, עדין אני לא מצליחה לצאת עם דעות ברורות. נשירת שיער בהמון מקומות כותבים שהיא יכולה לנבוע מאיזושהי טראומה זמנית של הגוף (אני מדברת על נשירת שיער בגילאי 25+ אצל נשים), הריון, תקופה של חסרים תזונתיים . . .ולאחר תקופת איזון ושינו היא עוברת. השאלה שלי, יש לי קרובת משפחה צמחונית מגיל 12 או פחות, שבשנים האחרונות החלה לאבד את השיער שלה, למרות שפנתה לרופא משפחה, המטולוג (בגין אנמיה כרונית) ואף רופא עור בשנים האחרונות לא הוצע לה טיפול לנשירה, ובשנה האחרונה הפסיקה ללכת לרופאים, אך ניתן לראות באופן ברור קרחות קטנות בראשה. יש לציין שהיא מקבלת תוספים של ויטמין בי 12 וברזל, בצורה עקבית, ורמתם תקינה. אני אשמח להצעות שלכם, אבל יותר מזה הייתי רוצה להבין עד כמה הנשירה הזואת היא עניין הפיך (גם אם היא נמשכת מספר שנים, בהדרגה), האם זה קושר לגיל1מצב רפואי . . אודה על כל תשובה או הפניה לקישור מתאים.

שלום אין לי ספק שהנשירה וחוסר הצמיחה קשורים לצמחונות-למרות שאין הוכחה או תמיכה מעבדתית בטענה זו. ב-30 שנות עבודתי נתקלתי בעשרות מקרים כאלו -והדך היחידה לעזור להם היא באמצעות מתן אינפוזיות של ויטמינים מינרלים ויסודות קורט ,יחד עם חומצות אמינו חיוניות וחומצות שומן. נסיון טיפולי דרך הפה לא יעיל -כנראה עקב הפרעה ביכולת הספיגה על רקע החסר המתמשך. דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת