מגלובין ופרטין נמוך

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

08/12/2004 | 11:08 | מאת: יצחק

אני בן 55 סובל מסכרת ולב בעקבות מוגלובין נמוך עברתי בדיקות גסטרו לפני כשנה והיה תקין, לקחתי כדורי ברזל תקופה והפסקתי בבדיקות האחרונות שעשיתי נמצא פרטין 5.5 מוגלובין 11.7 הצחלתי שוב לקחת כדורי ברזל. מה הסיבה שבורח הברזל ומה אתה ממליץ תודה מראש

שלום המקור הסביר ביותר לחסר ברזל אצל גבר הוא איבוד שלו במערכת העיכול-מסיבות שונות בין היתר על רקע תרופות למשל אספירין. אם יש רמת ברזל נמוכה -וכדי להעלותה יש צורך לקחת ברזל למשך תקופה ארוכה -לפחות למשך חצי שנה לאחר שההמוגלובין הגיע לרמה הנורמלית(כמובן שיש לטפל במקביל בבעיה שגרמה לאבדן הברזל). דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת