דחוף

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

04/01/2005 | 14:47 | מאת: יעל

לכב' דר' דיין הנדון : בעייה שלום לך דר', אני מוכשרת, נאה, מקסימה ומבריקה. מחלתי אוטואימונית. אני סובלת מתסמינים אלו : עודף בכדוריות לבנות מסוג גמה גלובולינים – פי 3 מהנורמה+ראומטואידיק פקטור פי 3 מהנורמה + שקיעת דם פי 3 מהנורמה (נורמה = הערך הגבוה ביותר הקיים). המוגלובין 9.8 ומחסור קבוע בברזל באופן תמידי – יש לי מחזור "כבד" מאוד – הרבה מאוד דם במשך שבוע. עייפות כרונית – העדר תפקוד בסיסי – העדר כוח פיזי לתפקד ביומיום. לקום בבוקר. לעשות מה שצריך. כאבי תופת במחזור – מקיאה, משלשלת ומתעלפת ורוצה פשוט למות במשך יומיים. מערכת העצבים מאוד חלשה (מתעצבנת ונעלבת בקלות). מערכת הורמונלית לא תקינה. נשירה מוגברת ביותר. מתן שתן תכוף – אחת לשעה – מאוד מפריע (בדיקות הראו שאין שום ממצא). שאלותי : כיצד ניתן למגר לתמיד את התופעות האימונולוגיות בדם (שקיעה, ראומטואידיק פקטור ובעיקר גמה גלובולונים) ? האם יש דרך אלטרנטיבית (סוגי מזון / ספורט / אחר ) ? האם יש סיבה לחשש כי במוקדם או במאוחר עשוייה להתפרץ מחלת פרקים ? בשל המצב אני נמנעת מלהתחתן וללדת כיון שאני חוששת - ע"פ מידע רפואי שקיבלתי מרופא בשיטה סינית - שמדובר במחלה "רדומה" שעשויה להתפרץ בעת הריון ו/או שהתסמינים ייתכן ויוחמרו במצבי הריון בשל קורלציה שלהם להורמונים הקשורים בהריון. האם יש בסיס לדבריו ? נאמר לי כי ייתכן שהבעיה נוצרה עקב רגישות למזון מסויים. האם זה נכון ? הוצע לי לעבור בדיקת דם מפורטת לבדיקת אלרגנים המבוצעת בארה"ב שעלותה כ 3000 ¤ (!!!) ועליי לשקול את עשייתה במלוא הרצינות כיון שכרגע אוכל לממנה רק ע"י הלוואה. היכן מצוי חומר בעניין והיכן ניתן להמשיך לברר לגבי חיסול התסמינים לאלתר? חיי שובשו ואני מאוד מוטרדת, וסובלת גם מתסמינים קשים אחרים הקשורים למצב הרפואי. אנא סייע לי כיון שאני בהחלט "יהלום" שצריך לצאת לאור וכרגע לגמרי בלתי ממומשת מכל הבחינות ואולם נחושה בכל מאודי לשקם את חיי ואפילו להקים בית בישראל בקרוב מאוד. בתודה,

שלום בעיתי מידי כדי אפילו לנסות לעזור! חיב לשבת איתך לפתוח תיק רפואי מסודר ,לרכז את כל התלונות ואת כל ממצאי המעבדה-ולנסות לבנות תוכנית טיפולית. אין ספק שניתן לטפל ולעזור-למגר הכל להערכתי מהווה משימה בלתי אפשרית. דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת