תפקודי כבד ורפואה טבעית

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

10/01/2005 | 08:58 | מאת: איריס

שלום רב. אמי אשה בת 56, עברה לפני 10 שנים ניתוח להוצאת כיס המרה, סובלת מהשמנת יתר ומלחץ דם גבוה ונוטלת ב7 השנים האחרונות מדי יום כדור זדיטן 1 מ"ג וכן וסקייס 1 מ"ג. בבדיקת דם שבוצעה לאחרונה התגלו בעיות בתפקודי כבד - GGT 42 (הטווח הוא בין 4-37) GPT 45 (הטווח 1-31), כולסטרול 200 (הטווח 140-200) וכן MACRO% - 3.40 (כשהטווח הוא 0-2.5). כל שאר התוצאות היו בתוך הטווח. כיצד ניתן לשפר תפקודי כבד? אציין כי אמי לא אוכלת הרבה בכלל ועדיין משמינה ומשמינה כאילו היא סובלת מאיזו בעיה רפואית. האם הכדורים להורדת לחץ דם מתפרקים בכבד ולכן הורסים אותו? האם ניתן להפסיק ליטול כדורים אלה לטובת תוספי מזון טבעיים כמו כמוסות שום? האם יש טיפול בענפי הרפואה המשלימה שיכול לסייע לאמי?

שלום הסיבה השכיחה ביותר לכבד שומני מהסוג שיש לאמך-זו השמנת היתר,הרבה לפני השפעת התרופות שיתכן שגם הם בעלי השפעה. אמך חייבת לרדת במשקל!! דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת