כאבי פרקים

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

12/01/2005 | 09:53 | מאת: עוזי

שלום דוקטור, האמת שאני די נואש ואני אשמח לכל כיוון אפשרי או רעיון מה לעשות, בין אם טיפול אלטרנטיבי או פרטי. אז ככה: אני בן 36. בשנים האחרונות אני סובל מכאבי פרקים שמתחילים לאחר מאמץ גופני. אני מתחיל פעילות גופנית, שחיה, הליכה נסיעה על אופנים, ובשלב די התחלתי של הפעילות לאחר מספר פעמים מתחילים כאבי פרקים. אם שחיה אז הכאבים במרפקים, אם הליכה או אופנים אזי הכאבים בבברכים. הכאבים נודדים בין הפרקים השונים. לאמור אם הכאב התחיל בברכים לאחר כמה ימים גם הפרקים של האצבעות יכולים לכאוב. אין נפיחות או אודם.ובדרך כלל עם הפסקת הפעילות הכאבים מתמעטים וחולפים. הייתי אצל אורתופד לא מזמן שבדק אותי בדיקה גופנית בלבד. לדבריו , אין לי דלקת פרקים, ואין שחיקת סחוס. זו פשוט רגישות מולדת ואין מה לעשות נגדה. שאלותי: האם ניתן לאבחן כל זאת מבדיקה גופנית בלבד? האם יש איזה עצה או כיוון לרפואה משלימה?

שלום תמונה קלינית מוזרה-מבטיח לקרא ולנסות למצא פתרון. דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת