יל"ד ריאתי

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

15/01/2005 | 22:32 | מאת: el

לד"ר שלום ! יתר לחץ דם ריאתי - ממה זה עשוי לנבוע ? ומה הטיפול לזה ? האם יש לזה קשר ל- FMF ? תודה

שלום יתר לחץ ראתי זה מצב של יתר לחץ דם במערכת כלי הדם הריאתיים -די דומה למחלת לחץ דם בכלי הדם של הגוף. יש מצב של יתר לחץ ראשוני -אידיופתי שכאן הגורם לא ברור ויש מצבים שכאן ברורה הסיבה כמו בעיה מסתמית או למשל FMF על רקע של סיבוך של עמילואידוזיס. הטיפול לא פשוט ויקר כמו שימוש בתכשיר של חב GSK הנקרא Flofalan או מקבוצת ה-Ilomedin . דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת