לא ידוע

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

01/02/2005 | 02:27 | מאת: שלי

אני סובלת מירידות מתח מדי פעם- ככה חברה שלי אמרה לי כי התאור שלי הייה מאוד דומה לתיאור של התקפים של חולי סוכרת..מה שקןרה לי זה שאני מרגישה שלחץ הדם שלי נוחת...אני רואה שחור...בחילות ולחץ באוזניים..הרגשה די מבהילה. הירידות מתח האלה בדכ מתרחשות כאשר אני צריכה לשירותים והן נעלמות רק כאשר אני מרוקנת את עצמי בצורה כמעט יסודית.. הן התחילו מלפני כמה חודשים...משהו בסביבות ספטמבר... כשהן קרו לפני כמה חודשים אז אחרי שהייתי בשירותים אני עדיין ראיתי נקודות שחורות והמצב לא השתנה רק לאחר שאני הצבתי את עצמי בתנוחה מסויימת ושמתי עליי מלא שמיכות כדי להעלות את לחץ הדם או משהו...וככה נרדמתי ..אני ישנתי מייד לאחר זה כי אני הייתי באפיסת כוחות..ואחרי זה במשך שבוע הרגשתי שכל השרירים שלי כואבים ושהגוף שלי עבר טראומה וגם הייתי מקבלת כל הזמן קליקים בעצמותוזה נמשך עד היום. היו שתי נפילות לפני כמה חודשים...שהן היו כמו שתיארתי...אני גם אציין שאני הייתי בת 17 וחצי כשהן קרו לי ושהתחננתי להורים שלי בנפילת מתח הראשונה שלי שיסיעו אותי למיון אבל אבא לשי אמר לי שהוא לא מרגיש טוב בעצמו ואמא שלי התקמצנה על להזמין אמבולנס אז אני פשוט נרדמתי...ואני מצטערת עד היום שלא הזמנתי אמבולנס על ההתחלה...כי היום פשוט מתעלמים ממני. מה שקרה זה שההורים שלי השפיעו עליי ואמרו לי שזה הכל מלחץ...ואני האמנתי להם והזנחתי את המצב..ואז זה שוב חזר..והייתי לגמרי באפתיה.. בקיצור אז במשך כמה חודשים הייתי ישנה עם שמיכה שתתמוך בגב התחתון שלי...יותר נכון באגן..באזור של עצם האצה ככה אמרו לי שזה נקרא..ואז לפני כחודשים הרגשתי כאבי בטן ממש חזקיםוחברה שלי אמרה לי שאני לא יכולה להמשיך להזניח את עצמי והזמינה לי אמבולנס אבא שלי שהייה בבית אמר לי שאני משוגעת והפרמדיקים ראו את זה וראו שיש לי מספיק כח לריב איתו בזמן שאני רוצה להגיע למיון..לא יכולתי גם לנסוע במכונית או באוטובוס כי כשנסעתי איתה אז פשוט לא יכולתי לשבת באוטובוס כי הכסאות פשוט גרמו לכאבי בטן שלי להחמיר..אני ממש לא יודעת איך כל הבעיות האלה מתקשרות אחד לשני...בקיצור לא ממש התייחסו אליי במיון..קודם כל שלחו אותי לאבחון פסיכיאטרי....עשו לי בדיקות דם ושתן וישר שלחו אליי פסיכיאטר- חכיתי לו כמה שעות ועד שהוא הגיע חלפו לי הכאבי בטן ואחרי שיחה איתו הוא אמר שהכל בסדר איתי וככה הם שיחררו אותי הבייתה. כשחזרתי הבייתה היו לי מלא גזים ואחרי ששיחררתי אותם אז הרגשתי הרבה יותר טוב ושמתי לב שלשים שמיכה מתחת לאגן דווקא מכאיה לבטן שלי מאז אותו היום...אז הורדתי אותה...בקיצור...עד היום אני סובלת מגזים שממש מכאיבים לי...אני מנסה להמעיט כמה שיותר במזון...כי זה פשוט הרבה יותר טוב לי כשאני לא אוכלת כמעט....בימים שממש כואבת לי הבטן בהם אני צמה ואז אני מרגישה שהבטן שלי לא כואבת לי יותרויש לי הרגכשה כזאת כמו שיש דלקת אוזניים שמסתיימת..הרגשה כזאת של ג'יפה שהייתה תקועה בך ועכשיו הגף מוציא אותה-קצת צמרמורות כאלה. עשו לי צילום רנטגן של הגב התחתון ועשו לי בדיקות של פרזיטים בצואה..לא הייה בהם כלום- אבל אני יודעת שלא התייחסו אליי ברצינות לשום דבר שאמרתי...ולא ממש בדקו את העניין עם הגב...בדקו ילא את החוליות ...אבל לא ממש שמו לך לחלק של האגן...כי זה בעצם נראה לי מקורה הבעייה אולי..כי כואב לי כשאני הולכת לשירותים כשאני מפעילה לחץ...אני מרגישה שהעצמות שלי עומדות לקרוס שם או משהו..אני קצת מגזמה...אבל יש תחושה לא נעימה כאילו שאם אני אלחץ קצת יותק חזק המקום אז אני אזיק לעצמי או אני אשבור משהו...אני יודעת שהכל לא נשמע כל כך הגוני כל כך ולא קשור...אבל אני כבר לא יודעתמ הלעשות...כיא ני באמת סובלת...והרופאים שלי לא ממש מקשיבים לי- הרופא הראשון שהלכתי אליו אמר לי בכלל שיש לי התקפי פאניקה ...השנייה אמרה לי שיש לי אולי דלקת בדרכי השתן ור\הרופא הנוכחי מתעם מהנפילות מתח ואומר לי שיש לי עצבים בבטן- דבר שאני חושבת שהוא נכון כי במשך שנתיים היו לי שילשולים לסירוגין...אבל הוא מתעלם מהבעייה עם הגב התחתון שכואב לי.... דרך אגב הנפילות מתח האלה באות לי אחרי עצירויות ואז אני ואז אני משלשלת-כשהייתי בפעם השנייה במיון עם חברה שלי מדדו לי חום 38 (עשו לי שם בדיקות דם ועשו צילום ואמרו לי שבכל בסדר עם החוליות) ואחרי זה הרופא שלי סוף שוף התחיל להתייחס אליי ברצינות...וקבע לי תור לגסטרונום ל16 בפבואר..מה16 בדצמבר אני קיבלתי את התור הזה...סתם דפיקות כי אני בינתיים סובלת..דרך אגב מאז לא הייה לי חום יותר כמדדתי..הכי גבוה הייה 37.5 אני לא יודעת אם זה קשור אבל האמת שזה גם התחיל לקרות לי בתקופה של הכבי אוזניים והכאבי בטן(לפני כשנתיים)..הממ...אני הייתי מוצאת בזמן המחזור רקמות שיצאות יחד עם הווסת...אמרו לי לי שזה כנראה קרישי דם אבל לפי איך שאני ראיתי את זה זה נראה לי כמו רקמות בהתחלה..אבל נגיד...בקיצור לא בדקו לי אותם..כי הגניקלוג שי ביקש שאני אעשה משטח וגינלי והכל יצא בסדר והוא שלח אותי לעשות צילום אולטרסאונד...אבל על שלפוחית שתן מלאה...ואני מפחדת לעשות את הבדיקה הזאת...כי בפעם שעברה כשהייתי אז הייתי צריכה לשלשל ומישהי הייתה שם בחדר ולא יכולתי להחזיק את זה יותר כי כאב לי וגם התחילה לי נפילת מתח...אז הייתי חיבית לשירותים. אז אני מפחדת לעשות את הבדיקה הזאת ולא נראה לי שהוא יקבל אותי עד שאעשה את הבדיקה.גם לפני 3 שנים אני הייתי סובלת מבריחות שתן וזה עבר אחרי כמה חודשים היום למשל זה שוב קרה לי...ומשום מה הרגשתי כאבי גרון נורא חזקים תוך כדי...עד למצב שהרגשתי שאני לא יכולה לנשום מרוב הכאב גרון הזה...ועכשיו כואבות לי נורא האוזניים... לפני שנה הייתה לי בעייה חמורה של דלקות חוזרות ונשנות באזניים ובגרון..ואני מדי פעם שומעת רעשים כאלה כאילו שאני שומעת את הנוזל באוזניים..זה עובר ואז זה חוזר..בדכ כשאני מרגישה את זה אז אני אחרי זה מקבלת כאבי אוזניים וגרון...גם אחרי כל פעם שאני יוצאת החוצה וקר אז אני ישר אחרי זה חוטפת כאבי אוזניים....הרופא שלי אמר שזה לא קשור...אבל אני רוצה להגיד שיש לי כאבי בטן שהתחילו בדיוק בתקופה של הכאבי אוזניים ודלקות...וגם הרופאה שלי לא ראתה ישר כשבאתי לה את הדלקות...לקח איזה שבוע עד שהיא ראתה שבאמת יש לי דלקת ושאני לא מנסה להבריז מהביהס בקיצור..אני לא ממש סומכת על הרופאים שלי ורציתי לדעת אם מישהו מכם מככיר את המקרה הזה? או מקרה שקרוב אליו? ולמה לעזאזל יש לי נפילות מתח כשאני צריכה ללכת לשירותים בצורה תכופה? ונראה לכם שאולי כל הדברים קשורים אחד לשני?כי אני יודעת שהם התחילו באותה התקופה...

שלום מגיע לך בירור יסודי-ובהקדם! אין כל אפשרות לעזור לך דרך פורום זה-לצערי. דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת