אנטיביוטיקה והרס הפלורה בגוף

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

01/02/2005 | 15:11 | מאת: לילך

לדוקטור שלום רב, נרשמה לי ע"י הרופא אנטיביוטיקה חזקה בשם רוקסו לטיפול בשיעול שנחשד שהוא על רקע חיידקי (בגלל חום שנמשך 6 ימים). למעשה ביום בו התחלתי את הטיפול בתרופה, עוד לפני שלקחתי את הכדור הראשון, כבר ירד החום ומאז לא עלה, כבר חמישה ימים. שאלותי: 1.האם ניתן להפסיק את הטיפול האנטיביוטי לפני שהסתיימו 10 ימי הטיפול (אני נוטלת את התרופה זה היום ה-5)? שכן מלכתחילה לא בטוח שאכן היה זיהום חיידקי ולא ויראלי. עדיין יש שיעול קל. 2. כיצד ניתן לשקם את הפלורה בגוף שניזוקה ע"י האנטיביוטיקה? 3. האם מומלץ תוך כדי טיפול באנטיביוטיקה לאכול הרבה יוגורט ביו, או לקחת תוסף מזון כלשהו לצורך שיקום הפלורה? אם כן איזה תוסף מומלץ? תודה מראש על תשובתך.

שלום לפי התיאור שנתת כנראה שלקחת אנטיביוטיקה לשווא-ואם זה כך אין טעם להמשיך ולקחת אותה! יש טעם לטפל במקביל לאנטיביוטיקה בתכשירים פרוביוטיים-וכמובן עם סיום הטפול האנטיביוטי. דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת