לחץ דם

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

09/02/2005 | 21:43 | מאת: צחי

אמי בת 72 חולת פוליציסטיק-קידני ומטופלת בדיאליזה. לפני כשבועיים עלו ערכי לחץ דמה ל210/180 (כשנתיים לחץ דמה מאוזן כתוצאה מהדיאליזה) בעקבות כך היא החלה בטיפול בכדור פנדיל 5, פעמיים ביום (בוקר וערב, ביום שבו היא מבצעת דיאלזה היא לוקחת כדור אחד). לחץ הדם אכן התאזן ( בד"כ 140/80) אך בכל פעם בסמוך לנטילת הכדור לחץ הדם מתחיל לעלות (170/90) . שאלותי: א. מהו עלול להיות הטריגר שגרם לעליית לחץ הדם לאחר תקופה של שנתיים שבהם לחץ הדם היה מאוזן ללא כל טיפול תרופתי. ב. האם הטיפול התרופתי בפנדיל 5 והמינון הוא האופטימלי, שהרי לחץ הדם אינו מיוצב לאורך כל היממה. ג. כשלושה ימים לפני שהתחיל לחץ הדם לעלות בראשונה נטלה אמי ART 50(הספיקה לקחת כשלוש טבליות בלבד), האם יתכן שיש קשר בין נטילת התרופה לעליית לחץ דם למשך פרק זמן זה (כשבועיים לאחר שהפסיקה בנטילת ART 50)?? תודה רבה צחי

שלום המקרה מורכב מידי מכדי שאוכל לענות ללא הרבה פרטים שחסרים. ניתקלתי כבר במקרי עליה בלחץ דם לאחר שימוש בתרופה שציינת-לא ברור אם זה המקרה. קח בחשבון שתרופות כנגד לחץ דם אינם מרפאות אלא רק מטפלות בסימטום! דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת