כליות

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

15/02/2005 | 23:06 | מאת: דנית

שלום, בבקשה תעזור לי..לפני כ3 חודשים עשיתי אולטראסאונד כליות שהראה הדרונפרוזיס מימין, ללא אבנים. לא היו לי כלל כאבים או כלום אז- פשוט במיפוי עצמות שעשיתי נראה כליה ימנית גדולה יחסית ולכן הופניתי לאולטראסאונד.נשלחתי ל IVP ולא עשיתי- אחרי המיפוי לא רוצה שיזריקו לי כלום יותר.. אני פוחדת כי לפני כ 3 שבועות החלו לי כאבים במותניים ב2 הצדדים. מה זה אומר? האם עלי ממש לדאוג? אני בת 24 ובריאה ומאוד פוחדת. ובכלל, מה יכולה להיות הסיבה להדרונפרוזיס הזה? בבקשה , אני מחכה לתשובה.

שלום קודם כל לא לפחד!!הפחד זו המחלה הקשה ביותר. יתכן וההידרונפרוזיס מולדת או ישנה,על רקע של אבני כליה בעבר-אך בכל מקרה יש לעשות בירור ומעקב!!לא בהכרח עי IVP. דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת