דלקת-פרקים ? מזוהה בבדיקות-דם תמיד ?

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

19/02/2005 | 03:23 | מאת: גבר בן-62

ד.נ. שלום-רב ! ותודה מראש על תשובתך ! בעודי ילד אני סובל מכאים בפרקים ולעתים מלווה בנפיחויות בקרסוליים ובכפות רגליים ! פעמים רבות עברתי בדיקות-דם (שקיעת-דם ואחרות) כדי לאתר ראומטיס,אם-בכלל,תוצאת הבדיקות תמיד הייתה שלילית גם כאשר הייתה מלווה בנפיחות כאמור לעיל ! השאלה היא: האם קימת תופעה ראומטית שלא נצפאת בבדיקות-דם ? האם קימות סוג של- בדיקות שונות נוספות לגילוי תופעות כמו שלי ? אשמח-ואודה לך מראש על תגובתך במתן- עיצה מקצועית וכוון דרך לבדיקות ולטיפול אמין ומסור. בכבוד-רב ז. ורדי נ.ב.כיום באופן כרוני אני סובל מכאבי גב, וכל הפרקים גם בכפות ואצבעות-הידיים והצוואר.

שלום רק בחלק קטן מהמקרים ניתן לזהות קיום מחלת דלקת פרקים בעלת אופי אוטואימוני ,בכל שאר המקרים הבדיקות הסרולוגיות שליליות. יש שורה ארוכה של דלקות פרקים שהן על רקע ניווני וכאן רוב הבדיקות שליליות. בדיקת שקיעת הדם היא בדיקה לא ספציפית שברוב המקרים -לא בכולם- יכולה לתת אינדיקציה למחלה אקטיבית. ברוב סוגי דלקות הפרקים אין טיפול מיוחד מרפא-ורוב הטיפולים סימפטומטיים. דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת