האם תתכן דלקת ריאות ללא חום?

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

01/03/2005 | 07:21 | מאת: שחר של טללים

בשבוע שעבר הייתי חולה יומיים עם חום, זה התנהג כמו שפעת, הכל כאב- ראש, גרון ושרירים. אחרי שירד החום חזרתי לתפקוד אם כי עוד לא הרגשתי 100% בריאה. בהמשך התחלתי צינון כבד יותר וחזרו לי הכאבים בליוו שיעול עמוק וליחתי ובפירוש כואבות לי הריאות. אולם אין לי חום. אני מרגישה היום ממש חולה (כולל התעוררויות בלילה) אך ללא חום. אני לא אוהבת ללכת לרופא כשאין לי חום כי אני מרגישה "מתחלה"... מה עושים?

שלום תיתכן דלקת ריאות ללא חום. במקרה שתיארת יש מקום חד משמעית לפנות לרופא לבדיקה. דר דיין

06/03/2005 | 08:55 | מאת: שחר של טללים

בנתיים אכן נבדקתי (אצל רופאה צעירה מחליפה...) והיא מצאה שהריאות נקיות ואין טעם לרנטגן. לעומת זאת היא "דפקה" על הסינוסים הפרונטליים שלי ונורא כאב ולאור זאת שלחה אותי לצילום מערות אף. יצא תקין. ובכל זאת- אני לא יוצאת מהמחלה הזו. שוב כאבי גרון חזקים מאוד (שמעירים מהשינה) ודלקת עיניים. גם אם זה פסיכוסומטי (ובהחלט יתכן ממתחים ייחודיים לתקופה האחרונה)- זה שם. האם לתת לזה לחלוף או להתעקש על סדרת בדיקות (ולהרגיש כמו דבילית מתחלה כשיוצא תקין...)??

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת