קשיי נשימה

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

01/03/2005 | 16:35 | מאת: נופר

שלום, סבלתי לפני כשנה וחצי מקשיי נשימה- הרגשתי כאילו חסר לי חמצן ורק אם פיהקתי או לקחתי מספר נשימות עמוקות, הגיע החמצן. זה היה מטריד מאוד- עברתי אז צילום חזה ובדיקת תפקודי נשימה אצל פונמונולוג מומחה והכל תקין- הוא קבע שמדובר בלחץ ושהוא נתקל בתופעה זו אצל מטופלות צעירות רבות, סטודנטיות. ( אני בת 24, סטודנטית). התופעה עברה לחלוטין כשבוע לאחר שיצאתי מהרופא. לפני כ3 ימים- היא חזרה. אני יודעת שאין לי מה להלחץ כי זה כבר היה לי והתברר ככלום אבל זה מאוד מציק ועושה לי כאבי ראש, מרוב שאני כל היום מפהקת כדי לנשום. האם את מכירה את התופעה ויודעת מה יכול להקל? אין משהו ספציפי שאני יכולה לחשוב עליו שהחזיר את זה.. אולי תקופת הבחינות.. אודה לכל עיצה.

שלום האבחנה הריאשונית היתה נכונה -מדובר בקוצר נשימה על רקע לחץ וזוהי תופעה מאד שכיחה. יש מקום לשקול לקיחת תכשיר מרגיע צימחי שאינו מרדים. בהצלחה בבחינות! דר דיין

16/05/2005 | 13:22 | מאת: ירדנה

בתי בת 21. בימים האחרונים כשהיא נושמת וגם כשבולעת (רוק או אוכל) יש לה כאבים חזקים בתחתית הגרון- זה אינו כאב גרון של דלקת גרון (להגדרתה) - ומטה בכל בית החזה. בזמן שהיא שוכבת הכאב נחלש במעט אבל עדיין קיים. קשה לה לנשום ולדבר. הייתי מבקשת לדעת מה זה עלול להיות? והאם יש מקום לדאגה. בתודה ירדנה

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת