איבחון לפי ציפורניים

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

03/03/2005 | 16:56 | מאת: יגאל

למיטב ידיעתי יש ביטוי למצב הבריאותי בצורת גדילת הציפורניים. יש לי בעיה מתמשכת של פיצול הציפורן מאמצעיתה והמשך גדילתה במפוצל. גם שאר האצבעות לא נראות "חלקות" אלא עם פסים . האם ניתן לאבחן סיבה למצב זה. אודה מאד לתגובה מלומדת. יגאל

שלום אין ספק שהצפורניים מושפעות ממצב הגוף-וניתן ללמוד מהם המון על הבריאות-אלא שתחום זה אינו נלמד בבתי ספר לרפואה. בזמנו היה יהודי שכינויו היה צבי ציפרניים -שעשה אבחנות מדהימות דרך הצפורניים.צבי נפטר ולא השאיר יורשים-וחבל! דר דיין

10/06/2007 | 20:07 | מאת: אילה

לאחרונה נוטות הצפורניים שלי להתבקע לאורכן. אני בת 51, בריאה לגמרי, אוכלת בריא ומגוון, בכושר גופני טוב מאוד ומאושרת בחיי. מה יכולות להיות הסיבות לכך? אילו המלצות יש לכם לטיפול במצב? בתודה, אילה.

10/06/2007 | 20:13 | מאת: אילה

לאחרונה נוטות הצפורניים שלי להתבקע לאורכן. אני בת 51, בריאה לגמרי, אוכלת בריא ומגוון, בכושר גופני טוב מאוד ומאושרת בחיי. מה יכולות להיות הסיבות לכך? אילו המלצות יש לכם לטיפול במצב? בתודה, אילה.

10/06/2007 | 20:14 | מאת: אילה

לאחרונה נוטות הצפורניים שלי להתבקע לאורכן. אני בת 51, בריאה לגמרי, אוכלת בריא ומגוון, בכושר גופני טוב מאוד ומאושרת בחיי. מה יכולות להיות הסיבות לכך? אילו המלצות יש לכם לטיפול במצב? בתודה, אילה.

04/07/2008 | 12:03 | מאת: ד"ר אריק לשםN.D

שלום לכם צפרניים משוננות בקצהאביטומינוזיס-עלולות לספר על מחסור בויטמינים ,דבר העלול לגרום לבעיות במערכת ההורמונלית והעיצבית. כתוצאה מתזונה לקויה,נוטה הגוף להעביר את חמרי הבניה,הויטמינים והמינרלים לאברים חשובים יותר על מנת לשמור על אזון פנימי ובריאות תקינה. האברים החשובים פחות/הזניחים-צפרניים ,שיער, עור....---יקבלו אחרונים את מרכיבי התזונה. בנוסף, קיימת אפשרותי למצב של צפרניים משוננות/שבירות ,בגלל נזקים כימיים בעיה בדם ובזרימתו או פסוריאזיס הבעיה בצפרניים, עלולה גם לספר על מחלה תורשתית -דריה-המתבטאת בקשקשת של עור יבש בפנים,בבטן, בגב ובקפלי הגוף. הסימנים יכולים להופיע בצורת צפרניים שחוקות או פגם בצורת V בקצה הצפורן.

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת