סויה

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

05/05/2003 | 19:46 | מאת: מרים

שלום רב, האם יש מניעה לאכול כמות מרובה של סויה וטופו בהריון? האפ ה]יטואסטרוגן שבסויה יכול לגרום לבעיות בעובר? אם מדובר בעובר ממין זכר - האם יכולים להיות לו סימני מין נשיים כתוצאה מכך?

שלום שאלה מענינת.על פניו נראה לי שאין בעיה -אךמבטיח לקרא ואחזור אליך בהקדם. דר דיין

06/05/2003 | 00:48 | מאת: Gubi

הלו מרים, את התשובה לשאלתך תמצאי באתר של MERCOLA http://www.mercola.com/1999/archive/soy_and_children.htm בעיקרון לא הייתי (בלי כל קשר להריון) צורך כמויות גדולות של סויה. בטח לא סויה שהיא לא ממקור אורגני (GENETICALLY MODIFIED) או כזו שלא עברה התססה בתהליך היצור (מכילה חומצה פיטית - לא בריא). מצרף כאן 2 הודעות מפורום אחר על נושא הסויה. מקווה שזה יעזור. http://doctors.co.il/forums/read.php?f=517&i=4367&t=4361 http://doctors.co.il/forums/read.php?f=517&i=4421&t=4361

06/05/2003 | 09:39 | מאת: מרים

06/05/2003 | 09:42 | מאת: מרים

שלום לך (סליחה, קודם נשלחה לי בטעות הודעה ללא תוכן), אני מודה לך עם תשובתך המלומדת. אני מבקשת לשאול: מדוע רק סויה ממקור אורגני היא בטוחה לשימוש? כיצד אדע אם הסויה עברה התססה (הכוונה לטופו?)? מהי החומצה שאתה מדבר עליה ובאילו מוצרי סויה היא קיימת? תודה

06/05/2003 | 10:47 | מאת: Gubi

הלו מרים, > מדוע רק סויה ממקור אורגני בטוחה לשימוש? כי פולי סויה ממקור אורגני לא הונדסו גנטית. מרבית פולי הסויה בעולם אשר אינם ממקור אורגני מהונדסים גנטית. > כיצד אדע אם הסויה עברה התססה. מוצרי סויה כמו: מיסו, טמפה, נאטו, רוטב סויה כלם עוברים התססה . יש גם מוצרים אחרים אשר מיוצרים מחלב סויה שעבר התססה. על האריזות צריך להיות רשום. אני לא בטוח כי הם ניתנים להשגה בארץ. מכל מקום חומצה פיטית היא חומצה הנמצאת בסויה וגם בדגנים אחרים. חומצה פיטית נקשרת למינרלים ומונעת את ספיגתם במעיים. כמו כן היא גורמת לצמיגיות יתר של הדם, בכך שהיא גורמת ל"היתדבקות" של כדוריות הדם האדומות. זו אחת הסיבות שמרפאים הוליסטים ממליצים להשרות דגנים במים. זה עוזר מעט להורדת החומצה הפיטית אולם רחוק מלהיפטר ממנה. התססה הוא התהליך היחידי שמצליח להיפטר מחומצה זו לחלוטין. היא קיימת כמובן בכול מוצרי הסויה שלא עברו התססה. גם הטמפרטורות הגבוהות יחסית אליהן מגיעים בתהליך יצור מוצרי הסויה לא עוזרות להיפטר מחומצה זו. חוץ מזה, אם יזדמן לך כנסי לקישורים וקראי בהם מעט. אני לא רוצה לגרום לך להיבהל באופן טוטאלי ממוצרי סויה, אלא פשוט מנסה לגרום לך לראות גם את הצד הפחות ידוע להרבה אנשים ביחס למוצרים אלה. יחד עם זאת אני חושב שמוצרי סויה, במידה מתונה, ולא כתחליף יאפי מערבי טוטאלי (אלא כמשלימים) לחלבונים, היא מזון לא רע, במיוחד אם היא אורגנית ועברה התססה. בקיצור, לדעתי, במתינות ולא בכמויות גדולות במיוחד לא בהריון, לפחות עד שמחקרים נוספים עם בני אדם יצביעו על ההשלכות לטווח ארוך של צריכה מוגברת של סויה בהריון והשפעתה על העובר/התינוק. אני אישית מעדיף יוגורט עיזים עם הגרנולה במקום חלב סויה. אני גם מוצא שביוגורט עיזים אין טעם עיזים חזק כמו בחלב עיזים, כך שגם אנשים שלא אוהבים טעם זה יכולים להנות ממנו. בברכת הריון קל

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת