פענוח תוצאות IVP -דחוף בבקשה!!

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

27/03/2005 | 11:29 | מאת: הילה

שלום, עברתי היום בבוקר את הבדיקה, התוצאות בידי ואני לא מבינה אותן ןלכן בהיסטריה, אשמח לפענוח עד שיגיע התור שלי לרופא. בצילום בטן סקירה, שני צללים מסויידים על רקע אגן הקטן משמאל- פלבוליטים, קרוב לוודאי. ספינה ביפידה בגובה L5 . לאחר הזרקת חומר ניגוד- הודגמו שתי כליות במנח, גבולותוהפרשה תקינים, כליה הימנית יחסית מוגדלת. משמאל מערכת מאספת אינה מורחבת. הודגם שופכן לכל אורכו עדין. אין עדות להפרעה אורומכנית. מימין- מערכתמאספת מורחבת כוללאגן וגבעיים עם רושם להיצרות באיזור UPJ , שופכן לא מורחב. שלפוחיתהשתן בעלת גבולות סדירים, מתרוקנת היטב, ללא שארית פתלוגית. לסיכום- RT/ HYDRONEPHROSIS M/P DUE TO UPJ STENOSIS אשמח לפענוח- מה זה פלבוליטים? מה זה ספינה ביפידה? ומה משמעות כל התוצאות? תודה רבה. בת 24.

שלום פלבוליטים הם צללים מסוידים קרוב לוודאי של צואה. קיימת בעיה יתכן מולדת במערכת השתן הימנית.יש צורך בהמשך בירור אורולוגי. דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת