פענוח אולטראסאונד כבד-דחוף, מודאג

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

27/03/2005 | 20:11 | מאת: גיא

הכבד בגודל תקין. מרקם הכבד סדיר והומוגני. דרכי המרה התוך והחוץ כבדיים אינן מורחבות.כיס המרה בעל צורה תקינה. דפנות כיס המרה עדינות. לא ניסרקו אבנים. הלבלב בעל צורה ומרקם תקינים. הטחול איננו מוגדל, בקוטב עליון רושם לממצא הדי שאינו מוגדר היטב וקשה להבדיל האם בתוך הטחול או בשער הטחול- שומן? המנגיומה?. רצוי המשך בירור. שתי הכליות במיקום, מנח, צורה, גודל ומרקם תקינים. בסיכום- ממצא הדי בטחול או בשער הטחול, לא מוגדר היטב, טיבו אינו ברור ורצוי המשך בירור. מאוד נלחצתי ושאלתי את הרופאה האם זה משהו מסוכן? והיא אמרה שלא ושלא מדובר בגידול או סרטן חלילה.אלא במשהו שפיר, אך עדיין דרשה בירור. אנא הרגיעו אותי ואם אפשר לדעת מהו אותו בירור נוסף? עשיתי את האולטראסאונד בשל עלייה קלה באנזימי הכבד. בן 24, בריא. תודה.

שלום לא נראה משמעותי-יחד עם זה מדובר ברפואה לצורך כיסוי תחת. עליך לשתף פעולה ולהמשיך הבירור. דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת