תפקודי כבד

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

07/04/2005 | 08:04 | מאת: ש

ד"ר שלום, אני בן 25 סובל מעודף משקל BMI 37 עוסק בפעילות גופנית. בשתי בדיקות דם עוקבות לפני שנתיים וכיום GPT 47 כאשר הייחוס עד 40. רופא המשפחה לא שולח אותי לבדיקות נוספות וטוען שאין ממה לחשוש, אעפ"י שהעלתי בפניו את נושא הכבד השומני עקב בעיית המשקל העודף. אינני נוטל תרופות (במשך שנתיים דיקור סיני, עוזר להרגשה הטובה :)). האם עליי להתעקש על בדיקות נוספות או פשוט להמשיך בדיאטה ופעילות גופנית ולהתעלם מהחריגה. האם כבד שומני (בהנחה ו..) מתאזן או נעלם לאחר ירידה במשקל? דעתך תתקבל בברכה. בתודה מראש.

07/04/2005 | 08:07 | מאת: ש

שאר הבדיקה תקינה. כולסטרול 140. טריגליצרידים 84 ALK 79

שלום אין לי ספק לגבי הקשר בין כבד שומני ועודף משקל. דר דיין

07/04/2005 | 12:10 | מאת: ש

תודה על תגובתך המהירה. האם באפשרותך להרחיב לגביי הנושא. אני די מוטרד מהעניין אעפ"י שהחרידה היא די קטנה.

12/05/2005 | 12:57 | מאת: תכלת

אני אישה בת 52, ולראשונה בחיי תפקודי הכבד שלי לקויים. הרופאים חושבים שיש שלוש אפשרויות שיכלו לגרום לכך; 1. כתוצאה מהסכרת שיש לי כבר כשנתיים. 2. בגלל הקרנות שעברתי לפני כשנה וחצי עקב לימפומה בקיבה, שממנה הבראתי. 3. כתוצאה משימוש ממושך בתרופה גלוקופג'. רציתי לשאול מה ניתן לעשות עד לסוף הבירורים. האם ישנן המלצות לתזונה שמשפיעה על הכבד, סוגי פעילות או מנוחה מתאימה? האם המתח הנפשי גם משפיע על הכבד? תודה רבה וחג עצמאות שמח!

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת