מיגרנה ותחליף הורמונלי

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

09/04/2005 | 11:07 | מאת: חנה

שלום רב אני בת 56 ולוקחת כשנה " פמרלה" - טופופייל. כתוצאה מהשימוש בכמוסות אני מרגישה מצוין הם עוזרות לי בכל התחומים של גיל המעבר. הבעיה מתחילה כאשר הרמה של החומר יורדת לי בגוף- ואז אני מקבלת מיגרנה . לשם כך התחלתי לקחת 3 פעמים ביום את הכמוסה- בדיוק כל 8 שעות. אך שוב אם במקרה אני לוקחת כמוסה אחרי 10 שעות במקום אחרי 8 , נוחתת עלי מיגרנה. אני קראתי שלאנשים שסובלים ממיגרנה יש לעתים רמת סרוטונין נמוכה במוח, ויש לי הרגשה שהכמוסות הללו משפיעות על הסרטונין כיוון שאם בבוקר אני מתעוררת ולוקחת גלולה היא ממש "מרדימה " אותי. בכל זאת ההרגשה שאם אני לא אקח בזמן ואקבל מיגרנה מאד מלחיצה אותי. מה דעתך? האם כדאי לעבור בדיקות כל שהן?

שלום ניתקלתי כבר בתופעה דומה-לדעתי לא לעשות דבר להקפיד לקחת את הגלולה 3 פעמים ביום-יש סיכוי רב שעם הזמן התמונה הקלינית תשתנה ותוכלי לרדת במינון התרופה. דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת