קרוהן וטיפול ברמיקייד

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

28/04/2005 | 18:26 | מאת: ענת מיטב

שלום ד"ר ביתי בת ה-11 מטופלת ברמב"ם. עכשיו לאחר שניסינו כמה תרופות וכמה סוגי טיפול כנראה שנצטרך להתחיל טיפול ברמיקייד. רציתי לשמוע את דעתך? תודה מראש ענת

01/05/2005 | 20:07 | מאת: עידית סער , נטורופתית

ענת שלום, רצוי בתור התחלה, לא להתחיל מיד עם תרופות, אלא בתזונה נכונה. ביתך היא קטנה מידי, בשביל תרופות- חבל ישר לקפוץ לפתרונות שעלולים להזיק ולא בטוח שיש בהם צורך. אפשר באמצעות טיפול תזונתי מסור ועקשן, לעזור לשיפור במצב. כמו כן, יש גם תוספות טבעיות, בצורת מזון מרוכז, העוזרות להחזרת האיזון, בין מערכות הגוף. גם בדרך הכנת המזון, יש אפשרות להשתפר ולהתייעל - גם בזה יש לי מידע מעשי. רק בריאות, עידית סער, נטורופתית

שלום הרמיקייד הוא תכשיר חדש יחסית בטיפול במחלת קרון-אין הוא מרפא את המחלה אך כן מדכא את פעילות המערכה החיסונית -ומוריד את הסימפטומים. יש לתת את הטיפול לתקופה ארוכה אחת לחודש בזריקה ויש לא מעט תופעות לוואי ותתיתכן התפתחות עמידות לטיפול. הייתי שוקל טיפול כזה רק אם מיצית את כל הטפולים האחרים. דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת