תפקודי כבד - בהריון

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

03/05/2005 | 10:44 | מאת: נורית

בוקר טוב דוקטור, בתחילת ההריון עברתי בדיקות דם כלליות שכללו תפקודי כבד. הבדיקות היו תקינות. כאשר היתי בשבוע 13, בגלל הקאות מרובות (שקשורות להריון) הופנתי לרופא גסטרו (בגלל הסיטוריה של כיב קיבה). הרופא ערך לי בדיקות דם שכללו תפקודי כבד והתוצאה של AST היתה מעט גבוהה (במקום 31 היא היתה 34). עברתי אולטרהסאונד של הכבד וכיס המרה והתוצאה היתה תקינה. הרופא אמר לי להניח לזה כי בהריון תמונת הדם משתנה. היום אני בשבוע 29 ועברתי שוב בדיקות דם והתוצאה היתה גבוהה יותר AST יצא 49. ALT - 88 אני לא שותה משקאות חריפים אף פעם בלי קשר להריון. אני אוכלת אוכל בריא. אני מודאגת מהתוצאה ואני לא מצליחה להבין מה לא בסדר. האם יש קשר להריון ואם לא אז למה? רופא הנשים שלי אמר לי לעשות מעקב אחרי הלידה, כי סביר להניח שהערכים יחזרו להיות תקינים. מצד שני, רופאת המשפחה שלי אמרה לי לברר למה הערכים מעט גבוהים. אני לא יודעת איך להתייחס לזה אודה לך אם תוכל להשיב לי בהקדם, כי אני מאוד חרדה. בברכה נורית

שלום נראה לי שהגניקולוג צודק-מדובר בהתפתחות כבד שומני כחלק מתהליך ההריון-והכל יבוא על מקומו מס שבועות לאחר הלידה. דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת