תפקודי כבד בהריון - בהמשך לשאלתי מיום 3.5

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

07/05/2005 | 07:42 | מאת: נורית

בוקר טוב, תודה בעד תשובתך. יש לי מספר שאלות נוספות. מאז שכתבתי לך את השאלה, חזרתי שוב על בדיקות הדם והערכים מעט ירדו להלן התוצאות: ALT - 81 AST - 44 אני לא יודעת אם זה פסיכולוגי, אבל מאז שנודע לי על התוצאות החריגות והלחץ שאני נתונה בו, יש לי סחרחורות "ופתאום" כאב בצד ימין ודקירות (בצד ימין של הבטן). תנוחת העובר הוא עכוז הראש למעלה - לדעת רופא הנשים הכאבים באים בגלל תנוחת העובר. אבל בכל זאת אני בלחץ. נאמר לי שלמרות שהערכים הם קלים מאוד, עלי להיות במעקב. פניתי לרופא הגסטרו שלי (רופא מאוד מלחיץ שעושה דרמה מכל ענין- אם אתה חש בטוב כאשר אתה הולך אליו אחרי פגישה אחת אצלו אתה נעשה חולה), נתבקשתי ע"י לעבור בדיקות דם אחת ליומיים, מיותר לציין כמה שאני בלחץ ולחץ הרופא הוציא אותי מפרופרציה. למרות שלדעת רופא הנשים שלי ורופאת המשפחה שלי עלי לחזור שוב על הבדיקות רק אחרי כשבועיים ימים. אבדתי מעט את הצפון, נשאר לי עוד כחודשיים על הלידה (ניתוח קיסרי), אני מרגישה שכל היום אני מתעסקת עם נושא תפקודי הכבד.אם לא היתי עושה בדיקות דם (במקרה) לא היתי יודעת על קיומה של בעיה זו. לאור כל מה שכתבתי לך היתי רוצה לשאול מספר שאלות: האם הכאבים והסחרחורות נובעות מחריגה של תפקודי הכבד? כל כמה זמן עלי להיות במעקב ולערוך בדיקות דם (לא כמו שרופא הגסטרו אמר לי אחת ליומיים - אני שוקלת לחפש רופא גסטרו אחר). מאוד אודה לך אם תוכל לענות לשאולתיי בברכה נורית

שלום לא נראה שהכאב והסחרחורת קשורים לכבד,ולדעתי אין מקום ללחץ ולבדיקות לעיתים כל כך תכופים. רופא לחצן יש להחליף!!! דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת