רמיקייד/ מטוטרקסט ופוריות

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

10/05/2005 | 22:26 | מאת: בני

שלום לכם אני חולה באנקלוזינג-ספונדיליטוס שמלווה מחלת קרוהן אני אמור להתחיל טיפול ברמיקייד פעם ראשונה בימים אלו, ומאחר ומצב המיפרקים שלי דלקתי מאוד הומלץ להתחיל בטיפול ברמיקייד עוד בטרם אתחיל עם מטוטרקסט, כדיי שאוכל תוך כדיי טיפול ברמיקייד לפנות לבנק הזרע כדיי להקפיא לפניי טיפול במטוטרקסט שכידוע פוגע בפוריות. ולאחר שאשמור זרע אתחיל בטיפול גם עם מטוטרקסט יחד עם רמיקייד. שאלתי נובעת מהחשש לקבל רמיקייד ללא שום טיפול מקדים לדיכויי מערכת החיסון, והחשש נובע מהאפשרות לדחייה ולהתקף אפשרי. אני סומך על הרופא שלי ואני יודע שהוא בא לקראתי בצורת הטיפול הזו כדיי לחסוך ממני כאב ולאפשר לי ללכת ולסדר את מה שצריך ללא צליעה קשה וכאב. אבל בכול זאת רציתי לשמוע עוד דעה, האם ישנו אייזשהוא סיכון שהטיפול לא ילך חלק והאים מצב זה מגביר את הסיכונים להתקף של הגוף נגד חלבון זר. ובנוסף האם כבר ברור שרמיקייד לא פוגע בפוריות. תודה לכם

שלום ככל שאני יודע אין מקום להתחיל רמיקייד ללא טיפול מקדים במטוטרקסט-זה פשוט מסוכן! מטוטרקסט יכול לפגוע בפוריות-לא ידוע לי לגבי רמיקייד. דר דיין

11/05/2005 | 09:57 | מאת: בני

שלום לכם האם אתה יכול להרחיב לגביי הסיכונים.

15/06/2005 | 13:30 | מאת: ש.ז

האם רמיקייד ו פורי נטהול פועלים באותו אופן על פיסטולות שנובעות מקרוהן?

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת