בדיקת לחץ דם

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

07/06/2005 | 23:45 | מאת: גד

שלום, אני בן 68, נוטל CONCOR 2.5mg בשעות הערב. אני עורך מעקב ללחץ הדם שלי,אני מודד בבוקר עם הקימה ובערב. בדרך כלל לחץ הדם שנמדד בבוקר הוא גבוה בסביבות 70/140 אך אם אני בודק שוב אחרי דקה יורד הערך בהרבה כמו 60/120, השאלה היא לאיזה ערך להתייחס. בערבים לחץ הדם נמוך בדרך כלל בסביבות 60/120 לפעמים גם פחות. שאלה לי נוספת, בזמן האחרון התווסף נתון נוסף לבדיקות הדם CHOLESTROL\ HDL שהערכים הנורמליים הם (0.0-4.0) מה זה ? ואם זה 4.9 מה זה אומר ? תודה מראש למשיב,,

שלום תתיחס תמיד לערך המדידה השני!! יחס כזה שיש לך בשומני הדם מעיד על רמות יחסיות לא תקינות של המרכיבים את היחס. לא בהכרח דרוש טיפול. דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת