תוצאות בדיקת EMG

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

22/06/2005 | 11:52 | מאת: טלי

תוצאות בדיקת EMG תאריך : 22/06/05 11:43 מחבר/ת : טלי מחבר/ת : טלי אני בת 30 אם לשני ילדים. משנת 99 אני סובלת לפרקים מתופעות של הירדמות ידיים בשינה והירדמות רגליים כאשר מופעל עליהם לחץ - לדוגמא כאשר אני שמה רגל על רגל. תופעה נוספת הינה שלעיתים לאחר מאמץ גופני אני מרגישה גרד ו"תחושת שריפה" ברגליים. ישנם זמנים שהתופעות מחמירות וישנם תקופות שהן מאוד משתפרות. בזמן האחרון התופעות האלו השתפרו מאוד אך חשתי חולשה בגפיים ולכן עשיתי שוב בדיקת EMG. עשיתי בדיקות EMG באחת מהן נמצא נזק מזערי בעצב פריפריאלי. שאר הבדיקות היו תקינות. עשיתי בדיקות דם גנטיות ל- HNPP ול CMT שיצאו שליליות. לעיתים אני סובלת מכאבי גב. עכשיו עשיתי בדיקת EMG נוספת בה נמצאה האטה בעצב ברגל. הרופא טען שהבעיה היא בעמוד השדרה ולא בעיה עצבית. להלן הסיכום שהוא רשם לרופא המטפל: Low RT peroneal responses. Normal other NCS values. IN needle EMG - signs of cronic denrervation in RT EDB AND TA muscles. summury: no evidence of any neuropathy. Moderar chronic rerdiculopathy L5 RT. אציין שתופעה נוספת שאני סובלת ממנה ואני לא בטוחה שהיא קשורה שפעם בכמה שבועות אני חווה כאבים חזקים באגן הדומים לצירי לחץ שנעלמים לאחר מספר דקות. מה משמעות התוצאות? האם נדרש טיפול רפואי? מה מידת החומרה של הבעיה? לאיזה מומחה לפנות?

22/06/2005 | 12:51 | מאת: טלי

בדיקות (אין לה כאבים באגן)

שלום האם נבדק חוסר בוויטמינים? האם נבדק חוסר במגנזיום או אבץ?? דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת