צקת רגליים שהופיעה לאחרונה

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

23/06/2005 | 01:13 | מאת: אתרי

שלום לך ד'ר דיין אני בת 47 ולאחרונה הופיעה אצלי בצקת ברגליים ברגל שמאל יותר מאשר רגל ימין,באזור הקרסול. פניתי לרופא מישפחה וביצעתי בדיקות דם כולל תיפקודי כבד וכליה.בבדיקת דם נימצא אצלי תתפעילות בלוטת התריס TSH 11.19 .פניתי לרופא אנדוקרינולוג והוא הימליץ לי בשלב זה בטיפול תרופתי "אלטרוקסין" 50 מיקרו גרם כל יום שעדיין לא היתחלתי בו .שאלתי את הרופא אם יש קשר בין הבצקות ברגליים ותתפעילות בלוטת התריס כפי שמצביעה הבדיקה ונענתי שאין קשר. רופא מישפחה היסביר לי שיתכן שהנפיחות ברגליים נובעת ממישקל יתר שאני נימצאת בו גובהי הוא1.73 מישקל 102 ק'ג עם ירידה במישקל יתכן והבצקת תיעלם. התופעה מטרידה אותי מאוד, יש תחושה של כובד ברגליים וגירוד באזור ותחושת נימול. שאלה שלי האם עליי לחקור את סיבת התופעה בכיוון אחר ואיזה בדיקות עוד אפשר לבצעה כדי לדעת מה גורם לתופעה ואיך אפשר לטפל בה. אודה לתשובתך אתרי.

שלום רב גבירתי היקרה -את מאד חולה!! ולמחלה שלך קוראים -עודף משקל!!!! עודף משקל ברמות שאת מתארת יכול להסביר כל תופעה ובוודאי בצקות ברגלים. בכל מקרה הייתי ממליץ לעשות אולטרה סאונד של הבטן הנסיון להסביר את האסימטריה בין הרגלים . דר דיין

04/07/2005 | 19:24 | מאת: שרי

אני בת 40 גובה 1.70 שוקלת 114 ק"ג סובלת מבצקת יותר ברגל ימין באולטראסונד של בטן נמצא שהכבד קצת מוגדל ומירקם שומני וכן הטחול גדול גבולי,מה זה אומר,האבחנה? והאם ע"י דיאטה,אפשר לשנות גודל ומירקם? אודה לך על תשובתך מראש, שרי

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת