סלקוקסיב

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

12/07/2005 | 08:39 | מאת: iris

אמי בת 57 סובלת מאלרגיה, לחץ דם גבוה, כבד שומני, CPK גבוה בעקבות דלקת בפרקים וקרע בחגורת הכתפיים. היא הגיעה לביקור אצל אורטופד שהמליץ על טיפול תרופתי ממושך בכמוסות ART ארט 50 (DIACEREIN + לקטוז לטיפול סימפטומטי באוסטיוארטריטיס) ובסלקוקסיב טבע 100 מ"ג (CELECOXIB) לטיפול סימפטומטי בלקת וכאב הנגרמים ע"י אוסטיאוארתיריטיס ראינו את תופעות הלוואי הכתובות על העלון וחששנו מאוד רציתי לשאול האם מוכר טיפול תרופתי אחר כנגד הבעיות שמהן סובלת אמי ומה תופעות הלוואי המוכרות בפועל משתי התרופות שציינתי והיכן הן מתפרקות בגוף? האם יש סכנה לתגובות בינתרופתיות אם אמי מטופלת שנים ב2 תרופות נוספות - הורדת לחץ דם ותרופה נגד אלרגיה.

שלום החששות במקום-אך חיבים לקחת בחשבון שהרפואה הפנימית היא אימפוטנטית-ואינה יודעת לרפא מחלה זו אלא רק לטפל בסימפטומים-ואם יש תלונות קשות אין ברירה רבה ויש לטפל -עם כל נחסרונות שקימים ועם כל תופעות הלוואי. דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת