משק סידן ושומני הדם

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

01/08/2005 | 00:35 | מאת: איציק

שלום. אני בן 20. (מזה שנים ידוע על כאבי בטן התקפיים - ללא אבחנה פרט לפורפירינים מעט גבוהים בשתן אשר אינם איבחוניים) ללא קשר בבדיקות אחרונות שבוצעו לי עלו הערכים הבאים: Vit D: 47.7 nmol/L טווח נורמה: 50 - 150 nmol/L UCA24HR: 87mg/24hr טווח נורמה: 100 - 320 Mg/24hr Cholesterol: 106mg/dl טווח נורמה: 140-240 mg/dl cholesterol LDL: 33.4 mg/dl טווח נורמה: 75 - 159 mg/dl TSH -2.290mlU/L PTH - 46.8 ng/L Calcium (בדם) - תקין (10.13) CBC - תקינה. יש לציין כי ערכי הכולסטרול יורדים בהתמדה זה זמן רב. 2-3 יציאות ביום בזמן האחרון במרקם שנראה לי מעט שומני. לאחר כל "ההקדמה" הארוכה מספר שאלות: 1.האם ישנה עדות להפרעה במשק הסידן ו/או בשומני הדם? 2.במידה וכן האם בירור מעין זה מתאים להתבצע ע"י אנדוקרינולוג? 3. במידה ורמות TSH ו - PTH תקינות (כמו במקרה שלי) האם יש בעיות נוספות שיכולות לגרום מבחינה אנדוקרינית להפרעה במשק הסידן או שאם הנ"ל תקינות כבר מדובר אך ורק בגסטרו וכאלה (מקווה ששאלתי ברורה) 4. ידוע לי שמטרת הפורום אינה לקבוע אבחנות ואין להסתמך על המידע שבו, אך האם יש לך רעיון כללי לאבחנה שניתן לפתח? תודה מראש, ומצטער שיצא ארוך.

שלום רב נראה לי שאתה עושה יותר מידי בדיקות על פחות מידי תלונות!! לא מטפלים במעבדה-אלא במטופל!! התרחק מרופאים -לא נראה שיש לך מחלה אלא דאגה! דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת