תת-תריסיות

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

17/08/2005 | 18:29 | מאת: מגל

שלום ד"ר י"ד, כיצד ניתן לשפר את איכות החיים לחולי תת-תריסיות? שינה טובה ורצופה, נטיה להשמנה, עור יבש? סובלת מתת-תריסיות כמעט 20 שנה. אני נמצאת במעקב מרפאת אנדו בבי"ח, ובמעקב רופא המשפחה, בד"כ אני מאוזנת. כרגע נוטלת 100 מק"ג 3 פעמים בשבוע + 150 מק"ג 4 פעמים בשבוע- אלטרוקסין. השינה שלי גרועה. אני נעזרת ברגיעון לילה של "הדס". לא תמיד ולא ממש עוזר. אינני טיפוס לחוץ או חרדני. שטחי ענין מסורתיים: מוסיקה, ספרים, אמנות פלסטית, גינון ובעלי חיים... כשהייתי צעירה הייתי רזה ממש. היום אני נלחמת במשקל. אני מודעת לאורח חיים בריא ואלינו לבית לא נכנס ג'אנק פוד. אין חטיפים, אוכל מוכן או מעובד. רק מוצרי חלב צאן, הרבה יוגורט, אגוזים וגרעינים, דגנים מלאים, פירות ירקות, בשר ועופות מעט, בעיקר בחגים ולפעמים בשבתות. דגים כן, ביצים כן. אנו מבשלים ואופים בעצמנו פשטידות ועוגות מחומרים בריאים (דבש) כמו כן אני גרופי של תוספי מזון אנטי-אוקסידנטים, אומגה 3, חילבה וכרומיום להורדת רמת הסוכר בדם וכו וכו. אני מאמינה שנתתי תמונת מצב. מה צריך לעשות כדי לישון טוב? ושאר השאלות בפתיח? תודה, מגל

שלום נראה לי שלא ניתן להשליך על בלוטת המגן את כל התלונות שציינת. בגדול את מאוזנת כך שלא צריכות להיות בעיות מבלוטת המגן-. יש מקום לשבת בשקט-לעשות תחקיר מדויק ולנסות למצא כיווני טיפול אפשריים לשיפור איכות החיים. דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת