החלטה על טיפול תרופתי בכאב כרוני וחרדות

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

24/08/2005 | 12:58 | מאת: דני נמרוד

שלום בחור בן 35. סובל כבר 7-8 שנים מכאבי צוואר וראש ופעמיים שלוש בשבוע לוקח 2 אופטלגינים ולעתים חייב לעזוב הכל ולשכב כי לעתים יש כאבי ראש עזים מאוד שמשביתים לגמרי מכל יכולת לעשות משהו. כמו כן סובל לעתים מכאבי גב. הפסקתי כל פעילות פיזית כבר 7 שנים כי כל פעילות אפילו שחיה מעוררת כאבי צוואר וראש. וגם שיאצו ומסאזים לא עזר. עברתי המון בירורים נוירולוגים וראומטולוגים שלא מצאו שום דבר וקיבלתי קשת אבחנות. מראומטולוג - פיברומיאלגיה, מנויורולוג אבחנה של כאב ראש ממתח צווארי וכאב כרוני ואולי גם מיגרנה. מאורטופד אבחנה של נוקשות צווארית. ומרופא כאב המלצה לסדרת זריקות בצוואר. ביחד עם זה לאורך כל השנים פיתחתי חרדות ועיסוק אובססיבי בגוף. עשיתי מאות בדיקות ואני כל היום חושב על הגוף שלי בלי הפסקה. כמו כן אני נמנע מלנסוע לחול, נמנע מלישון מחוץ לבית מחשש שארגיש לא טוב בחוץ ולעתים אף סובל מפחד ממקומות הומי אדם. הכל התחיל לפני 7-8 שנים ולפני כן , לפני שהופיעו הכאבי ראש החזקים, לא היו לי חרדות והייתי עושה הכל ומטייל ויושן בחוץ. מה שהתחיל את הכל זה הכאבי ראש. הייתי גם אצל פסיכיאטר לא מזמן , לאחר המלצת פסיכולוג שטופלתי אצלו כשנה. הפסיכיאטר המליץ על ציפרלקס 10 מג בטענה שזה ירגיע את החרדות ואז כתוצאה מזה ירגעו גם הכאבי ראש. מצד שני רופא כאב וגם נוירולוגית אמרו לי שהדרך היחידה להוריד את החרדות היא להוריד את הכאבי ראש. והדרך להפחית את הכאבי ראש היא לקחת אלטרול 25 מ"ג כל ערב שזה כדור שמונע כאבי ראש ( ושהציפרלקס לא הוכח כאפקטיבי במניעת כאב ) ובמקביל לעשות מסאזים ומתיחות בצוואר. אני לא יודע מה לעשות וכבר תקוע 4 חודשיים בהחלטה על איזה טיפול ללכת. איך אני יכול לדעת מה הביצה ומה התרנגולת? האם החרדות נבעו ונובעות עכשיו מהכאב או שהכאב נובע עכשיו מחרדות? אני חושש מאוד מכדורים וחושש מלקחת את הטיפול הלא נכון ולא יודע מה לעשות? אלטרול? ציפרלקס? הזרקות לצוואר? הייתי סמנכל פיתוח והתפטרתי לפני 3 חודשים מהעבודה כי לא יכולתי יותר לסבול את הכאבי ראש וגם כי לא יכולתי לנסוע לחול. ועכשיו אני יושב בבית וחושב איך לפתור את הבעיה מה לעשות?? תודה

שלום רב אני משתתף מאד בצערך!! אני משוכנע -למרות שאיני נוהג לעשות זאת-שביכולתי לעזור לך!! אתה מוזמן להתקשר לטל 03-6496888 דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת