דיברטיקולוזיס

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

01/09/2005 | 18:08 | מאת: שמחה

אמי אושפזה בבית החולים בגלל צואה שחורה (מלנה) קולונוסקופיה הראתה שיש לה דיברטיקולוזיס. מהו דיברטיקולוזיס? מה ההשלכות שלו לבריאות? מתי וכיצד יש דימום בגלל הדיברטיקולוזיס? אם היה דימום כתוצאה מכך איך יתכן שהוא נעלם והצואה חזרה למצב נורמלי ללא טיפול? כמו כן הומלץ על בדיקת פסאג' מהי בדיקה זו? תודה על תשומת

שלום מדובר בתהליך שכיח של מעין כיסים המתפתחים בדופן המעי. זה יכול להיות ללא סימפטומים -אך זה יכול לגרום לכאבים לדלקת עם חום המחייבת אישפוז עם טיפול אנטיביוטי לווריד וכן יכול לדמם מעט או הרבה ובמקרים קיצוניים יכול לגרום לפרפורציה-כמקרה חרום. הטיפול בכל מקרה לגופו. דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת