שאלה

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

22/09/2005 | 18:03 | מאת: שי

שלום, אני כותב אליכם מדרא"פ הרחוקה שם אני נמצא בשליחותב-5 שנים האחרונות. אני סובל מאלרגיות כבר במשך תקופה ארוכה (שנים) והייתי מטופל עד היום אצל הרופא המטפל במינון נמוך מאוד של פרדניזון אחת ליומיים ללא שום תופעות לוואי משמעותיות בשנה וחצי האחרונות עם שליטה על הסימנים ברמה כזו אחרת. לפני כחודשיים החלטתי שאני מעוניין להיפטר מהסיפור של הסטראידים ופניתי לטיפול אלרטנטיבי. בחודשיים האחרונים לקחתי מינון מאוד גבוה של ויטמין C בהמלצת נטורטפטית מינונים שהגיעו עד 10 גרם ביום במשך חודשיים. הויטמין נלקח בו זמנית עם הטיפול הסטראידי והנטורפתית טענה שזה לא מפריע לטיפול הסטראידי ושרק אחרי 3 חודשים נפסיק לגמרי עם הסטראידים. במהלך הטיפול נצפה שיפור משמעותי בתסמיני האלרגיה אולם כחודשיים מתחילתו - לפני כשבועיים הופיעו סימנים שונים וסימפטומים שטרם הופיעו אצלי בעבר.: תאבון מוגבר, ריר מוגבר, עייפות, תשישות והתקפים באים והולכים של קוצר נשימה. כמו כן הופיעו שינויים בפיגמנטציה של אזור שמסביב לפה בשפתיים. בדיקות מקיפות שבוצעו (כולל בדיקות דם, בד' שתן, אולטרה-סאונד, אקו לב, צילום חזה) לא מצאו דבר פרט לשני ממצאים חריגים - מעט חלבון גבוה בדם ושתן בסיסי PH=8 . הרופא המטפל משער שיתכן שהתסמינים נגרמו עקב המינון המוגבר של הויטמין C שנטלתי שיתכן והשפיע על תהליכים שונים בגוף ו/או גרם למחסור בויטמינים או מינרלים אחרים אבל הוא לא ממש מבין בזה ולא מכיר את ההשלכות. כמו כן אמר שיתכן שמדובר באי-סדר הורמנלי ושבמידת הצורך נשלול את זה בהמשך הבירור. ביקש להמתין מספר ימים ולבחון אם יש שיפור . רציתי לשאול 4 שאלות: 1. האם הסימפטומים האלה עלולים לרמז על חוסר / עודף של ויטמין או מינרל מסוים? או שאולי זה מרמז אתכם למשהו ספיציפי שאולי הוא לא חושב עליו? 2. האם מתן של מינונים כאלו גבוהים של ויטמין C עלול לגרום לחוסרים / עודפים מסוימים? 3. האם הנטורפתית טעתה ואכן ישנה התנגשות בין הפרדניזון לויטמין C במינונם כאלו גבוהים? 4. האם השינוי בצבע השפתיים עלול לרמז על מחסור/עודף של ויטמין או מינרל ספיצפי? תודה רבה!! (ידוע לי הפורום אינו תחליף לייעוץ אצל הרופא המטפל - פשוט אני מעוניין לשמוע עוד דעה)

שלום רב מארץ הקודש כל הגזמה מזיקה-ואין לי ספק שחלק מהתופעות שציינת נובעות מהמינון הגבוה של ויטמין c. בשלב ראשון הייתי מפסיק את הויטמין מחכה 3-4 שבועות ואז חוזר על הבדיקות-יש סכנה שרובם יחזרו לנורמה. איזה מינון פרדניזון לקחתה? דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת