שטף דם במח

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

25/09/2005 | 20:19 | מאת: ורד

סבתא שלי נפלה אתמול על הראש (היא סובלת מלב וסכרת),היתה בהכרה כשהביאו אותה למיון וולפסון אך לפתע היא איבדה הכרה. החליטו להעביר אותה לתל השומר והתגלה שיש לה שטף דם במוח, מאחר והיא חולת לב לא ניתן לבצע ניתוח והיא היתה מונשמת. העבירו אותה למח' פנימית ב' והרופאים אמרו ש72 שעות קרובות קריטיות אך לא לפתח תקוות כי הנזק הוא חמור. היום בעודה מונשמת היא הגיבה ונמצאה בהכרה מלאה, קצת חסרת שקט ומנוחה אך מגיבה לסובבים אותה.דאגתי היא שהיא עדיין מונשמת ולא נושמת לבד.הרופא הוריד במינון מכונת ההנשמה אך שוב אמר שגם אם היא מגיבה זה לא אומר שיצאה מככל סכנה. רציתי לדעת אם תוכל לשלוח לי חומר בנושא או להסביר לי את ההשלכות לנזק זה ולמה הרופאים לא אופטימיים.

שלום אין חומר ספציפי בנושא. מדובר כנראה באירוע מוחי שגרם לנזק מוחי כזה שהנשימה אינה אפקטיבית-ולכן חיבים להנשים. יש לקוות שתהיה ספיגה איטית של הדימום-ויתחיל תהליך הנשימה הספונטני מחדש-ושלא יהיו סיבוכים נוספים. שתהיה בריאה. דר דיין

28/09/2005 | 11:33 | מאת: ורד

בהמשך לפנייתי: מה עושים ומקרה ויש חום ואקמול לא עוזר להוריד את החום.היום היא הגיע לחום של 40 מעלות. מה עושים?

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת