tsh גבוה

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

30/09/2005 | 17:31 | מאת: יובל

שלום אני בן 24, בריא בדר"כ. לאחר תופעה של גירודים שונים בגוף עשיתי בדיקות דם וגילו לי (0.35-5.5) 6.32 tsh. תוצאה דומה הייתה לאחר שבוע באותה בדיקה. הופנתי לאנדוקרינולוג אשר אמר לי לעשות בדיקה חוזרת עוד 4 חודשים ולראות אם יש שינוי לפני שאני מתחיל לקחת כדורים לכל החיים. שאלותיי: 1. האם יכול להיות קשר בין הגירודים ל tsh גבוה? 2. האם הכדורים הם באמת לכל החיים? 3. מה הסיכוי שלאחר 4 חודשים ירד לי ה- tsh? לאחרונה ירדתי כ- 9 ק"ג (ב-3 חודשים), האם יכול להיות שגורם זה השפיע על התוצאה? (לפני כן ה-tsh היה תקין)? 4. מהם הגורמים ל- tsh גבוה? 5. מאלו תופעות יכולים לסבול אנשים עם tsh גבוה? סליחה על אורך המכתב ותודה מראש...

שלום TSH גבוהה מעיד על תת פעילות של בלוטת מגן-ועקב כך יכולות להיות תמונות קליניות מגוונות-כולל גרד. הייתי ממליץ לא למהר ולקחת תרופות -אלא לחזור על הבדיקה רק בעוד 2-3 חודשים ואז להחליט. אתה חיב לעבור בדיקה רפואית מלאה. דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת