החיידק הליקובקטרפילורי בקיבה

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

01/10/2005 | 00:26 | מאת: יונית

לאחר בדיקת גסטרוסקופיה ושליחת דגימה לביופסיה, אובחן שיש לי הליקובקטר פילורי. אני נורא לחוצה מהענין ורציתי לשאול: כיצד זה שלא חשתי בהתפתחותו? האם הוא לא גורם לסיממפטומים כלשהם?? כיצד אוכל לסייע לטיפול האנטיביוטי? האם יש תוספי מזון עליהם אתם ממליצים? אוכל שראוי להמנע ממנו? כמו כן, רציתי לדעת האם יש דרך לדעת כמה זמן שוהה החיידק בגופי? האם איתורו בשלב מוקדם מעלה את סיכויי הריפוי ממנו? תודה!

שלום הרבה שאלות-לא כל כך הרבה תשובות. החיידק הנל גורם לפי הספרות להתפתחות כיב פפטי -קרוב לוודאי שדרושים גורמים נוספים-והם די אינווידואלים. יש מקרים רבים שמבודדים חידק ללא כל תמונה קלינית ויש מקרים רבים הפוכים. טיפול אנטיביוטי משולב מביא לסילוק החיידק -אך יש אחוז גבוהה של חזרה. הטיפול הדיאטטי-לא תמיד יעיל והוא משתנה ממקרה למקרה. דר דיין

06/10/2005 | 10:00 | מאת: יונית

תודה.. רציתי גם לשאול האם אתה יודע למי אוכל לפנות כדי שיתאים לי דיאטה שתסייע עם "מלחמתי" בחיידק ומניעת הישנותו... ועוד: האם כיב פפטי הוא אולקוס? תודה

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת