השפעת אנטיביוטיקה על תוצאות בדיקה

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

01/10/2005 | 10:39 | מאת: אלי

שלום... צריך בבקשה לדעת בדחיפות את התשובה... ביום 13.09.05, עקב דלקת חניכיים קשה, בשל שן כלואה, נטלתי את האנטיביוטיקה אוגמנטין, עד ליום 19.09.05. ביום 28.09.05 עשיתי גסטרוסקופיה ויצא כי רירית הקיבה מגורה, דלקתית, קפלים באנטרום מעובים - ביופסיה. הרופא הסביר כי הביופסיה נלקחה לשם זיהוי החיידק שגורם לתופעות אלה ברירית. הרופא אמר שיש ומדובר בחיידק שנקרא "הליקובקטר פירולי". שאלותי: 1. מה עוד מלבד חיידק זה עלול לגרום לרירית בלהיות במצב זה? 2. האם העובדה שנטלתי אנטיביוטיקה שבוע לפני כן עלולה לפגוע בדרך כלשהי בתוצאות הבדיקה? האם היא עלולה להשפיע?? לשנות משהו? מקוה שלא איאלץ לעבור שוב את הבדיקה הזו שהיתה סיוט מבחינתי! תודה רבה וכל טוב!

שלום קרוב לוודאי שהאנטיביוטיקה תשנה את תשובת התרבית אך לא תשנה את תשובת הביופסיה. קרוב לוודאי שמדובר בתהליך דלקתי כרוני שיכול להגרם עיי חידק אך גם עיי תרופות הרגלי אכילה לקויים ועוד. דר דיין

06/10/2005 | 09:57 | מאת: אלי

לגבי האפשרות שציינת בעניין תהליך דלקתי כרוני שיכול להגרם ע"י תרופות, הרגלי אכילה לקויים ועוד... האם תוכל לפרט קצת בעניין? מהי התזונה הנכונה המתאימה להתמודדות עם דלקת שכזו? אילו תרופות עלולות להחמירה? תודה ושנה טובה אלי

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת