בעיות הורמונליות?

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

10/10/2005 | 12:36 | מאת: יעל

שלום, יש לי הפרעה במחזור שמתבטאת בדימום קל במשך כל החודש וכמו כן יש לי נשירה די חזקה בשיער. רופאת נשים שבדקה אותי לא הבחינה בדימום וכן תוצאות בדיקות דם הראו רמות תקינות של המוגלובין ולכן רופאת משפחה אמרה לי שאין טעם לבדוק ובכל מקרה לא כדאי לי לקבל טיפול הורמונלי כיוון שיש לי קוליטיס ואני לוקחת רפסאל. מה דעתך? האם כדאי לבדוק את העניין? אם כן לאיזה רופא לפנות? האם לנשירה יש קשר להפרעה הורמונלית? או למחסור בויטמינים? איזה ויטמינים יכולים לעזור והאם אפשר לקחת אותם על דעת עצמי או שצריך לבדוק קודם כל חסר שלהם בבדיקת דם? ועוד שאלה: לגבי רמות קרטנין בדם: בכל בדיקות הדם שעשו לי במהלך החודשים האחרונים יצא לי רמת קרטנין גבוהה מעט מהמקובל, כלומר 0.92 או 0.94 כשהטווח התקין מסתיים ב-0.9. אולטרסאונד של כליות הראה שהכל תקין. האם יש סיבה לדאוג? אני לוקחת רפסאל ואולי זה עלול לפגוע בכליות לאורך זמן? איך עוד ניתן לבדוק את הכליות והאם כדאי? תודה רבה.

שלום אין ספק ששום דבר לא מיקרי. קרוב לוודאי שעל רקע הקוליטיס עם שלשולים -נוצר חוסר בוויטמינים-ואני הייתי ממליץ לא לבצע בדיקות ספציפיות-אלא לקחת ויטמינים לא לפי בדיקות -עדיף באינפוזיה ,כדי להתגבר על בעיות הספיגה. נראה לי קשר בין הרפזל לבין תיפקודי הכיליה. דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת