בדיקות

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

14/10/2005 | 12:32 | מאת: שאול

ד"ר דיין שבת שלום וחג שמח אני בן 30, בדרך כלל בריא. רציתי לשאול מה המשמעות אם רמת הפריטין נמצאה נמוכה 20 (טווח 33-266) אך הברזל תקין 117 (טווח 70-180). בדיקת המוגלובין גם תקינה 13. רמות B12 וחומצה פולית תקינות אך ממש בגבול התחתון. האם רמה נמוכה של פריטין מעידה על מחסור בברזל למרות שה-iron נמצא תקין? אודה על תשובתך שאול

שלום רמת פריטין מעידה על מאגרי ברזל מדולדלים למרות רמת ברזל תקינה בסרום-וזה אפשרי. לדעתי יש לך אנמיה שכן רמה של 13 המוגלובין לבחור צעיר היא נמוכה . מה ערכי ה-CMV שלך? דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת