העברת מחלה ע"י כלב

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

29/10/2005 | 15:36 | מאת: Fawks

מעט רקע: לפני 7 ימים אימצתי כלב מן המכלאה העירונית. לאחר יומיים נאלצתי להחזירו היות ופיתחתי תגובה אלרגית שלדעתי נבעה מן המגע עם פרוות הכלב. ע"פ רישומיהם הכלב שהה במכלאה 10 ימים טרם שאספתי אותו, והוא קיבל חיסון כלבת בו ביום שלקחתי אותו. שאלתי היא כדלקמן: בערך יומיים לאחר שהחזרתי את הכלב החלה תחושה של חולשה ועייפות לפרקים, מלווה בכאב ראש עמום ומתמשך, ללא חום. במהלך משחק נשרטתי באופן מינורי משיני הכלב. אינני סבור כי הדבר לווה בדימום, אך אינני יכול לשלול את האפשרות, כי כמות קטנה של רוק חדרה. האם ישנה סבירות להדבקות בחיידק או נגיף כלשהוא? הדבקה בכלבת אינה אפשרית, למיטב ידיעתי, דרך רוק, אלא אם כן בעל החיים נמצא בשלבי המחלה הסופניים??

שלום לא נראה לי סביר שנדבקת במשהוא-חוץ מחרדה! טוב שהחזרתה הכלב-כי כנראה אינך מתאים לגידול בעלי חיים. מצא תחביב אחר. דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת