תוצאות ביופסיה אחרי גסטרוסקופיה

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

30/10/2005 | 14:27 | מאת: רוית

שלום רב! הגיעו לביתי תוצאות ביופסיה שעשיתי. רופא המשפחה שלי בחופשה וקשה לי נורא להתאפק עד שישוב ויסביר את שנאמר בטופס שנשלח אלי, על כן אודה לך מאד באם תסביר לי בבקשה את הנ"ל. כך נכתב: "אבחנות ופרטים קליניים קיבה - קפלים גסים. מקור הדגימה: stomach, nos סוג הפעולה: biopsy תאור מאקרוסקופי: נתקבל פירור רקמה. תיאור מיקרוסקופי: קטע רירית קבה מסוג אנטרום המראה Foveolar hyperplasia AND focal intensial metaplasia. אין לראות דלקת. לא נמצא H.Pylori. אבחנה: T6360001 PYLORIC ANTRUM P1340001 BIOPSY, ENDOSCOPIC M7200333 FOVEOLAR HYPERPLASIA M7332501 MEA INTENSIAL... בדיקת ביקורת בעוד ששה חודשים". רציתי, ראשית להתנצל על המכתב הארוך... ושנית, לשאול מה אומרות התוצאות ומהם הביטויים הנ"ל? האם עלי לשנות תזונתי כעת וכיצד? כמו כן, קראתי בפורום גסטרואנטרולוגיה שנטילת אנטביטיקה בעת/טרם הבדיקה עלולה לשבש את תוצאות הבדיקה... אני נטלתי "אוגמנטין" משך שבוע, כשהכדור האחרון נלקח כשמונה ימים לפני הבדיקה... האם במקרה שלי יתכן שהתוצאות הושפעו מהאנטיביוטיקה? ואם כן, מה עלי לעשות? תודה על תשובה מהירה וכל טוב!

שלום אין ממאירות!! התשובה הפתולוגית מראה שינוי בתאים מה שמחייב מעקב גסטרוסקופיה בעוד כחצי שנה . לגבי הנחיה תזונתית -חייבת להיות על בסיס פרטני. דר דיין

31/10/2005 | 21:18 | מאת: רוית

רציתי להוסיף ולשאול: מה זה אומר שינוי בתאים? האם זה יכול להצביע על התחלתו של גידול ממאיר? סיכוי להיווצרותו? מה הם בדיוק המושגים "foveolar hyperplasia AND focal metaplasia intestinal"? וכיצד ייתכן שיש לי את זה אך אין לראות דלקת או הליקובקטר פילורי? האם זה מצביע על תחילתה/ הימצאותה של דלקת כלשהי? כמו כן - האם ייתכן שהאוגמנטין אשר נטלתי כשבוע לפני הבדיקה הפחיתה את מספרו של ההליקובטר פילורי ולכן לא ניתן היה לזהותו? האם כדאי לעשות בדיקה נוספת של תבחין נשיפה? ברצוני ליצור עימך קשר לייעוץ תזונתי שישלב דיאטת הרזייה עם תזונה בריאה שתמנע החמרת מצבי, אפנה לאתר שלך לשם כך. תודה וכל טוב

23/05/2007 | 18:52 | מאת: DDPP

לפני כ-10 ימים עשיתי בדיקת קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה. בתום הבדיקה הרופא אמר שהכול תקין. אתמול קיבלתי בדואר תוצאות של ביופסיה שנלקחה בגסטרוסקופיה ורשום שנמצא ממצא הדורש מעקב - באבחנות מצויין - T57000 ו- M00100 מה זה אומר. בתאור המיקרוסקופי רשום הליקובקטר שלילי (אני אחרי טיפול), ו- NORMAL ANTRAL MUCOSA. ?(אני בנוסף גם חולת FMF נוטלת כולכיצין)

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת