תוצאות של בדיקות דם

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

17/11/2005 | 09:23 | מאת: יעל

אני נמצאת בשבוע ה-11 בהריון השלישי שלי. לפני כשבוע וחצי התחלתי להזריק קלקסן 40 מ"ג ביום. הסיבה: בהריון הראשון בני נולד במשקל נמוך, בהריון השני היה אי ספיקת שיליה, זירוז לידה והיפרדות שיליה מלאה - בני הוצא בוואקום. בבדיקת השיליה נמצא - שיליה קטנה, עם קריש דם, שהושרשה לא טוב והייתה קרועה. אציין שאמי איבדה 2 ילדים בלידה בגלל היפרדות שיליה. הבירור המלא של קרישיות דם אצלי היה תקין לחלוטין. ההחלטה לתת לי קלקסן - בגלל העבר שלי ושל אמא שלי. מזה כשבוע אני סובלת מחולשה קשה+סחרחורות+ דלקת גרון שאובחנה. בבדיקות דם+שתן שנערכו לי אתמול היו תוצאות לא תקינות. אבקש לשאול במיוחד על התוצאות הבאות: 1. רמת הבילירובין הנמוכה מאוד - מה המשמעות? האם יש קשר לקלקסן שאני מזריקה כל יום (40 מ"ג)? אציין שב- 26/9/05 הייתה רמת הבילירובין שלי - 0.6! ובבדיקה שנערכה אתמול ב 16/11/05 הייתה רמת הבילירובין - 0.3! הערך המינימלי בטווח. 2. רמת המוגלובין נמוכה 3. בדיקת שתן לא תקינה + תרבית לא תקינה 4. ערכי שקיעת דם 5. האם ערכי קרישיות הדם תקינים? תודה רבה! התוצאות: כימיה בדם Bilirubin Total | 0.3 | mg/dl | 0.3 (*---------------------) 1.2 | ALT (GPT) | 24 | U/l | 10 (--------------*-------) 31 | AST (GOT) | 18 | U/l | 10 (--------*-------------) 31 | Fe - Iron | 97 | micg/dl | 60 (------*---------------) 180 | המטולוגיה-כללי -------------------------------------------------------------------------------- ESR 1 hour | 36 | mm/hr | 0 (----------------------) * 20 | המטולוגיה- ספירת דם - מכשיר -------------------------------------------------------------------------------- WBC-Leucocytes | 8.8 | 10*3/micl | 4.5 (--------------*-------) 11 | RBC-Red Blood Cells | 4.12 | 10*6/micl | 3.8 (----*-----------------) 5.3 | Hemoglobin | 12.1 | g/dl | 11.7 (--*-------------------) 16 | Hematocrit | 35.7 | % | 35 (-*--------------------) 47 | MCV-Mean Cell Volume | 87 | fl | 79 (---------*------------) 97 | MCH-Mean Cell Hemoglobin | 29.4 | pg/cell | 27 (-------*--------------) 34 | MCHC-M.Cell Hb cont. | 33.9 | g/dl | 31 (------------*---------) 36 | RDW-Red Cell Distri.Width | 12.9 | % | 11.6 (--------*-------------) 15 | Platelets | 246 | 10*3/micl | 150 (-------*--------------) 450 | MPV-Mean Platelet Volume | 10.9 | fl | 8 (---------------*------) 12 | Neutrophils % | 62.6 | % | 40 (--------------*-------) 75 | Lymphocytes % | 28.3 | % | 22 (------*---------------) 44 | Monocytes % | 6.9 | % | 3 (--------*-------------) 13 | Eosinophils % | 2 | % | 0 (-------*--------------) 6 | Basophils % | 0.2 | % | 0 (--*-------------------) 2 | Neutrophils # | 5.5 | # | 1.8 (-------------*--------) 7.7 | Lymphocytes # | 2.5 | # | 1 (--------*-------------) 4.8 | Monocytes # | 0.6 | # | 0 (-----------*----------) 1.1 | Eosinophils # | 0.2 | # | 0 (-------*--------------) 0.6 | Basophils # | 0 | # | 0 (*---------------------) 0.2 | קרישה PT (%) | | >100 ערכי הנורמה למטופלי קומדין הם 17-30%. מתאים לערכי N.I.R 2-3 PT (Seconds) | 9.8 | sec | 8.4 (---------*------------) 11.8 | I.N.R | 0.96 | | | PTT | 24.9 | sec | 21.6 (--------*-------------) 30.6 | .Lupus Anticoagulant PTT Ratio | 0.96 | | 0.9 (------*---------------) 1.12 שתן-כללי PH (U) | 6.5 | | 5 (----------*-----------) 8 | Nitrit (U) | NEGATIVE | Ketone (U) | NEGATIVE | Glucose (U) | NORMAL | Urobilinogen (U) | NORMAL | Bilirubin (U) | NEGATIVE | Protein (U) | NEGATIVE | Leucocytes (U) | 100 | leuco/micl | 0 (----------------------) * 10 | Erythrocytes (U) | NEGATIVE | שתן- מיקרוסקופיה Leucocytes (U)/Field | 6 | Leuco/F | | Erythrocytes (U)/Field | 6 | Ery/F | | Epithelial Cells (U) /F | ++ |

שלום אין משמעות לרמת בילי רובין נמוכה. יש לך אנמיה של חוסר ברזל -ויש לך הפרשת כדוריות בשתן,מה שמחייב תרבית שתן -ומה שמסביר את שקיעת הדם המוחשת. קרישת הדם תקינה -ועליך ךהתייעץ עם מי שנתן לך קלקסן. דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת