כלבת- דחוף!!

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

23/11/2005 | 17:54 | מאת: דנה

שלום, בת 25. נשרטתי וננשכתי ע"י חתול רחוב לפני יומיים. זה גור שנמצא במקום העבודה שלי ורציתי לקחת אותו הבייתה, הוא נבהל, התחרפן ושרט ונשך אותי ביד כאמור. חיטיתי את הפציעות, שטפתי טוב וזה די שטחי. הנשיכה באגודל קצת עמוקה, אבל קטנה ומתחילה להחלים. הלכתי למשרד הבריאות, שם בדק אותי רופא שאמר לי שטטנוס אני לא צריכה כי חוסנתי כשהתגייסתי לפני 6 וחצי שנים וזה תקף ל 10 שנים. כמו כן, הוא אמר שלא צריך חיסון נגד כלבת כי זה גור, וכי הוא נשך אותי רק לאחר שהתגריתי בו- שהרמתי אותו בניגוד לרצונו. הגור נעלם מאז המקרה ואני פוחדת מאוד. האם באמת לא כדאי לחסן אותי? הרופא אמר שבאיזור חיפה והקריות אין כלבת ולכן אין צורך ואני יכולה להיות רגועה. האם באמת אני יכולה להיות? האם עדיף לעשות לכל מקרה שלא יהיה? ותוך כמה זמן מהנשיכה ניתן לעשות את החיסון שעדיין יהיה משפיע? ומה הפרוצדורה? תודה.

שלום המחלה היחידה שלך כרגע זו החרדה. הרגעי לחלוטין -אין מה לדאוג!! דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת