שאלה דחופה

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

27/11/2005 | 11:25 | מאת: דניאלה

לפני כחמישה חודשים ילדתי. בתקופת ההריון עברתי בדיקות דם וגסטרו בגלל הקאות מרובות שנמשכו עד חודש שישי. תוצאות הבדיקות דם הראו תפקודי כבד מעט גבוהים (ALT, AST). נאמר לי שזו תופעה שכיחה בהריון - כבד שומני. במקביל נשלחתי לאולטרהסאונד בטן ובמקרה התגלה לי פוליפ בכיס מרה בגודל 0.5 ס"מ. הרופא הרגיע אותי ואמר לי שאין השלכות מזיקות של הפוליפ ושאני אוכל לחיות איתו עד 120 אחת לשנתיים רצוי להיות במעקב ולבדוק שלא חל שינוי. חודשיים אחרי הלידה עברתי בדיקות דם לבדוק האם תפקודי הכבד תקינים. ואכן תוצאות הבדיקות יצאו תקינות לחלוטין. אחרי סיפור הרקע, אגיע לשורש הבעיה. לפני כחודש ימים התחלתי להרגיש כאב בצד ימין בבטן העליונה. הכאב מקרין לגב- מעין חגורה ואף לצלעות למעלה. בדר"כ הכאב פוחת או אפשר להגיד - כמעט נעלם כאשר אני במנוחה מוחלטת. לדעתה של רופאת המשפחה, מדובר בשרירי גב תפוסים, בגלל הנטיה שלי להרים את התינוק שלי רק בצד אחד (הוא די הרבה על הידיים). בגלל שהכאב לא נעלם, פניתי שוב לרופאת המשפחה והיא שלחה אותי לעשות בדיקות דם לתפקודי כבד. הבדיקות היו תקינות לחלוטין. בשביל לפסול דברים אפשרויות אחרות היא שלחה אותי לאולטרהסאונד בטן. כאשר אמרתי לה שהתור הקרוב ביותר הוא בעוד כחודש, היא אמרה לי שזה לא דחוף ולדעתה הכל בסדר. למרות שהרופאה הרגיעה אותי אני די לחוצה (חרדתית כאשר מדובר במחלות). אודה לך אם תוכל להשיב לי על מספר שאלות: האם פוליפ יכול לגדול בשנה למימדים שיצטרכו לכרות את כיס המרה? האם אני יכולה להיות רגועה בנוגע לכבד, בגלל בדיקות תקינות? האם פוליפ בכיס מרה יכול לגורם לכאבים? האם זה נשמע הגיוני שמדובר בשרירי גב תפוסים? (שכחתי לציין שאין לי כאבים בזמן אוכל ואני לא מקיאה כאשר אני אוכלת דברים מעט שמנים) בגלל בעיות גסטרו - חומציות, אני נוטלת אומפרדקס 20 מ"ג אחת ליום) אודה לך על תשובתך. בברכה דניאלה

שלום פוליפ כנראה אינו גורם לכאבים-אך הוא יכול לגדול ודרושה בקורת עיי אולטרהסאונד. יתכן שמקור הכאב הוא בשרירים-נראה לי שיותר מתאים לבעיה הקימת באזור בטן ימין עליונה. הייתי שמח לבדוק כדי להחליט. דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת