כולסטרול

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

13/12/2005 | 09:51 | מאת: סימה

שלום בעלי יהיה בקיץ בן 50. בד"כ כלל בריא, אך הבדיקות השגרתיות הראו לפני כ 3 חדשים כולסטרול גבוה (280). הרופאה נתנה לו כדורים, אך הוא החליט לנסות להוריד את רמת הכולסטרןל באמצעות הליכה יומיומית (החלטה שלא החזיקה הרבה זמן מעמד), ולשנות תזונה. הוא הפסיק לאכול מתוקים ומטוגנים, ובשרים שמנים, ירד במשקל בערך 8 ק"ג. עכשיו הגיעו תוצאות הבדיקות החדשות ומסתבר שרמת הכולסטרול הכללית עלת לרמה של 300. הכולסטרול הרע הוא 217 והטוב 51. האם אין מנוס מלקיחת כדורים? ואם כן איזה סוג הכי מומלץ, שלא גורם לתופעות לוואי, או לנזקים אחרים בגוף. והאם נגרם נזק כלשהוא מלקיחת כדורים ממושכת? האם הטיפול הוא עד שהרמה המומלצת מושגת, או שהוא לתמיד?

שלום רב אין מנוס מלקחת תרופות-לא ששינוי אורח החיים הזיק ,אך אינו מספיק למטרה. יש לקחת תרופות כל החיים שכן -התרופות לא מרפאות אלא רק מטפלות בסימפטום. יש שורה גדולה של תרופות ממשפחת הסטטינים-יש להם לא מעט תופעות לוואי -אך יש לנסות באופן פרטני. יש חשיבות גם לאיזו תרופה קופת החולים מספקת-לגבי בחירת סוג הכדור. בהצלחה-לא לחכות!! דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת